Нови онлайн курсове по разработка на мобилни и уеб приложения

Организира ги както обикновено „Академията на Телерик“ и, както обикновено те са безплатни. Този път новите онлайн обучения по разработка на мобилни и уеб приложения обаче са насочени към софтуерни специалисти с предишен опит, които искат да развият или надградят уменията си.

Безплатните обучения, организирани от „Академията на Телерик“  са не само отличен начин за старт на начинаещите програмисти, но и подходящ форум за усъвършенстване на уменията на по-напредналите в софтуерното инженерство. Точно такава възможност ще предложат от 8 декември натам две нови онлайн обучения по софтуерни технологии на Академията -  „Разработка на уеб приложения“ и „Разработка на мобилни приложения“. Според официалната информация, те са подходящи за софтуерни специалисти с предишен опит, които искат да надградят уменията си с актуални практики и технологии. Участието в курсовете е безплатно с предварителна регистрация на официалния сайт на Академията.

Академията на Телерик

Двете обучения са също и част от последния модул на 14-месечната присъствена програма за софтуерни инженери – „Софтуерна академия на Телерик“. През 2015 г. след 11 месеца и над 15 изпита до него са достигнали близо 30% от приетите в началото 700 курсисти. Като следваща стъпка всеки курсист избира едно от три направления, в което да се профилира -  „Разработка на уеб приложения“, „Разработка на мобилни приложения“ или „Осигуряване качеството на софтуера и автоматизирано тестване“. Ето и по няколко думи повече за предлаганите две нови онлайн направления:

- Направление „Разработка на мобилни приложения“: Обучението стартира с курс„Приложения за Windows“, в който участниците ще се научат да разработват приложения за Windows 10 и Windows Universal. Те ще се запознаят със XAML контроли и ще се научат да достъпват отдалечени данни през HTTP и да свързват данни с UI компоненти. Регистрацията за курса е отворена на страницата на „Академията на Телерик“. Следващите курсове в направлението са: „Разработка на мобилни приложения за Android“, „Разработка на мобилни приложения за iPhone и iPad“ и „Мултиплатформени приложения с NativeScript“.

- Направление „Разработка на уеб приложения“: „Създаване на Single-Page приложения с JavaScript“ е първият курс от обучението. Той акцентира върху различни архитектури за single-page приложения и запознава участниците с две от най-популярните библиотеки от инструменти за JavaScript и потребителски интерфейс (UI) – AngularJS и Telerik Kendo UI. Желаещите могат да се регистрират на страницата на курса. Направлението включва още три обучения: „End-to-Еnd JavaScript приложения“, „Разработка с ASP.NET Web Forms“ и „Приложения с ASP.NЕT MVC“.

Както обикновено, в тази онлайн форма на обучение курсистите ще се обучават със собствен темп, като гледат пълните видео записи от провежданите на живо лекции, подготвят домашни, участват в екипни проекти и получават обратна връзка. Всеки курс завършва с практически изпит, който се провежда на място в учебния център на „Академията на Телерик“ в София.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.