Мобилно приложение може да помогне при избора на професия

Поне такава е идеята на новото мобилно приложение на Samsung, което компанията представи в началото на 5-тото издание на своята програма за професионално ориентиране на ученици Trends of Tomorrow.

Изборът на професия никога не е задача, към която трябва да се подхожда с лека ръка, нито пък е лесна работа за младите хора, затова всяка помощ в това отношение със сигурност е добре дошла. Точно такава помощ обаче може да осигури едно ново мобилно приложение – програмката My Tomorrow на Samsung, която беше представена на специално мероприятие пред 150 ученици в София. Въпросното приложение, което ще помага на младежите да изберат най-подходящата за тях професия, е безплатно и е част от кампанията Trends of Tomorrow, която Samsung организира за пета поредна година в партньорство със специалистите в сферата на кариерното консултиране, подбора и оценката на персонала от HR компанията и кариерен сайт JobTiger.

Според технологичния гигант, My Tomorrow е уникално средство, което ще помага на младежите в България да направят по-осъзнат, информиран и мотивиран избор на професионален път. То дава възможност на всеки да разбере какъв е неговият личностен профил и на тази база да установи какви са подходящите професии за него. Профилът се определя от специално подготвен кратък тест, който да насочи вниманието към основните характеристики на личността и към възможните професионални направления, в които е най-вероятно да се развие успешна кариера. Важен момент в случая е и това, че всеки младеж ще има възможността да обсъди своите резултати със специалист по кариерно развитие от JobTiger, за да получи яснота относно професиите и възможностите за избор на кариера и образование.


Мобилно приложение може да помогне при избора на професия

© PCWorld България, pcworld

My Tomorrow може също да помага на учениците да разберат и какво висше образование е добре да получат, за да се реализират в избраната от тях сфера, както и какъв е професионалният път в кариерата, който трябва да извървят за дадена професия. Те ще могат да гледат и вдъхновяващи видео представяния на успели българи от различни сфери.

В рамките на няколко седмици My Tomorrow ще бъде представено на ученици от Пловдив, Бургас и Варна на специални събития с участието както на представители на Samsung, така и на успешно реализирали се в различни сфери професионалисти, информират още от компанията.


Мобилно приложение може да помогне при избора на професия

© PCWorld България, pcworld

Приложението може да бъде свалено безплатно от Google Play. Целта на Samsung е да продължи да го развива постепенно, добавяйки нова и интересна информация, която да е полезна на младежите в тяхната подготовка и избор на мечтаната професия. Ето какво може да бъде началото:

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.