The Witcher също ще получи кино-превъплъщение – през 2017-а

Със снимките на филма The Witcher са се заели студията Sean Daniel Company и Platige Films, а режисьор е номинираният за Оскар Томаш Багински. Очаква се излизащият шпрез 2017-а филм да е само първият от цяла кино-поредица, която ще пресъздаде на големия екран вселената на Анджей Сапковски.

Както е тръгнало, май няма да остане популярна игра, която да не бъде превърната и в кино заглавие. Не че има нещо странно в това – в края на краищата, едва ли някой в забавната индустрия би се отказал, докато не изстиска до край добрия източник на приходи. Киноманите пък едва ли биха се лишили от удоволствие да видят на големия екран една добра история, пресъздадена по възможно най-зрелищния и въздействащ начин.

Във всеки случай, точно това изглежда ще се случи и с популярната игра The Witcher, създадена по мотиви от едноименния книжен бестселър на полския писател Анджей Сапковски (Andrzej Sapkowski). Т.е. след книгата и поредицата видео игри, през 2017-а феновете на този фентъзи свят ще могат да му се порадват и във филма, наречен по същия начин -  The Witcher.

Според наличната до момента информация, в основата на филма ще бъдат събитията от два разказа  - The Witcher (Вещерът) и Lesser Evil (По-малкото зло), които влизат в сборника The Last Wish (Последното желение), публикуван на книжния пазар още през 1998 г.

Със снимките на филма The Witcher са се заели студията Sean Daniel Company (известно с работата си по кино-хита The Mummy) и Platige Films. Режисьор е номинираният за Оскар Томаш Багински  (Tomasz Bagiński). И освен това се очаква The Witcher да е само първият филм от цяла поредица по вселената на Сапковски. Защо ли не сме изненадани …

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.