Пред-Хелоуинско: Как да си намерим най-страшните филми на ужасите

Ако смятате да прекарате нощта на Хелоуин в подобаваща атмосфера на страх и ужас, сайтът Reel Scary може да ви даде добри идеи за това кои филми на ужасите да си изберете.

В края на октомври Хелоуинската истерия през целия Западен свят, а и не само него, благодарение на факта, че и Празника на Вси светии отдавна е индустрия, от която някои печелят добре, докато други харчат в несвяст. Но независимо към коя категория причислявате себе си и дали изобщо се интересувате от Хелоуин, вероятно обичате да се страхувате както повечето хора (както правилно е забелязал Стивън Кинг) и/или да гледате добре направени и въздействащи филми на ужасите. Така или иначе, Хелоуин безспорно е добър повод да изпробвате устойчивостта на своята психика и нерви, а ако искате да го направите, сигурно ще ви трябва хорър лента с най-големия възможен рейтинг. А в откриването на такава може да ви помогне един интересен сайт - Reel Scary.

В този любопитен онлайн ресурс филмите са подредени в три категории или по-скоро по три признака, които правят един страшен филм наистина страшен: Disturb, Gore и Suspens. В приблизителен превод категоприите могат да се обозначат като Притеснителни (т.е. оставащи трайно в съзнанието), Кървави и Предизвикващи постоянно тревожно очакване.

Всяка от тези категории има своите лидери, които, разбира се, се определят от самите зрители. В категорията Притеснителнни, това е филмът Martyrs (Мъченици), в кървавите  – също Martyrs, а в съспенс – Alien (Пришълец).


Пред-Хелоуинско: Как да си намерим най-страшните филми на ужасите

© PCWorld България, pcworld

Естествено, това са само някои от филмовите идеите, с които можете да прекарате една незабравима Хелоуинска нощ. За нас остана да ви пожелаем ужасно гледане.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.