Ето кои са победителите в първия ученически хакатон

Голямата награда в първия ученически хакатон на Технологично училище електронни системи HackTUES бе спечелена от проект за автоматизирана проверка на тестове, като в състезанието по програмиране общо 18 отбора разработиха проекти за подобряване на учебния процес.

Отбелязваме официалния завършек на учебната година за средношколците с още пресни примери за добри и полезни практически решения, създадени в хакатони у нас. Последното такова състезание генерира оригинални предложения за подобряване на учебния процес. Следват примерите.

Проект за система за автоматизирана оценка на тестове на основата на технология за разпознаване на изображения спечели първата награда в първия ученически хакатон HackTUES, организиран по инициатива на ученици от ТУЕС. Негови създатели са осмокласниците Телерик Арсов, Антонио Милеви Мартин Дацев от отбор Go6o (на снимката долу), които освен купа ТУЕС и грамоти, получават възможност за двуседмична практика в Nemetschek България, безплатно обучение за първия модул Fundamentals на SoftUni, както и специалната награда от ChaosGroup.

На второ място се класираха учениците от отбор R&T с проект за визуализация на код с блок-схеми, а третата награда в хакатона беше отредена за отбор Coding Masters с проект за система за обмен на информация и знания между учениците. Наградата за оригинална идея беше връчена на отбор P2W за проекта им за забавна електронна игра с образователни въпроси. Проектът на отбор TANKK Crew за онлайн компилатор и система за проверка на задачи пък беше отличен с награда за най-добро представяне и с награда от Hack Bulgaria. Специална награда е присъдена и на отбор Няма значение за проекта им за електронен дневник. А ето и кратко обобщение на информацията за наградените в състезанието проекти.


Ето кои са победителите в първия ученически хакатон

© PCWorld България, pcworld

Според официалната информация, в първия ученически хакатон с тема „Автоматизация и подобряване на учебния процес“ са участвали над 80 ученика от 8 до 12 клас на Технологично училище Електронни системи. Целта на HackTUES е да допринесе за модернизиране на учебния процес в училището, както и да даде възможност на ученици от различни класове да придобият практически опит в създаването на софтуер, работата в екип и в подкрепата на обществени каузи. А ръководството на техникума не би имало нищо против този хакатон да се превърне в традиция …и може би в пример за добра практика и за други училища у нас.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.