JUMP Math е тазгодишният топ-новатор в образованието

Проектът JUMP Math е победител в тазгодишното издание на класацията „Новатори в образованието“, а Академията на Телерик и Дарин Маджаров с проекта Уча.се оформят челната тройка

Института за прогресивно образование, ръководен от Явор Джонев, и разпространявания от организацията иновативен метод за преподаване на математика JUMP Math е тазгодишният победител във второто издание на класацията „Новатори в образованието“. Второто и третото място в инициативата на образователния портал Uchi.bg заемат съответно Академията на Телерик и Дарин Маджаров с проекта Уча.се.

Според победителя в класацията Явор Джонев,  “При подходяща педагогическа среда и добре подредена концептуална схема на знанието, се оказва, че всички деца могат да станат отличници по математика”. Според специалиста “В сегашната положителна политическа обстановка, включително и с подкрепата от страна на Министерство на образованието, може би имаме пълния шанс да станем първата страна в света, в която всички завършващи ученици са отличници по математика”.


JUMP Math е тазгодишният топ-новатор в образованието

© PCWorld България, pcworld

Споменатите по-горе три инициативи бяха излъчени като най-перспективни от общо 43 образователни проекта, които тази година бяха включени и оценени от 12-членно жури, съставено от специалисти в сферата на образованието, технологиите и медиите. Кои са всички тазгодишни новатори в образованието, подредени според мястото им в ранглистата, можете да видите на уеб страницата на класацията.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.