Solitaire стана на 25, празнуваме с турнир

По случай юбилея на култовата игра, на 5 юни Microsoft стартира турнир по Solitaire, в който могат да се включат всички желаещи.

Точно преди четвърт век в операционната система Windows се появи едно от най-полезните, търсени и използвани в домове и офиси компютърни приложения – вграденият в платформата пасианс Solitaire. В чест на този знаменателен юбилей компанията Microsoft, обявява наведнъж два големи турнира.

Единият е вътрешен – за служители на редмънтската компания -  и вече е стартирал. В него ще са достъпни и петте режима в играта: Klondike, FreeCell, Spider, TriPeaks и Pyramid. Със сигурност на ръководството на Microsoft (и особено кадровия отдел на компанията) ще им е интересно да научат кои точно от служителите на корпорацията са се усъвършенствали най-много в “убиването” на (работно) време. Победителите във вътрешния Solitaire турнир на Microsoft вероятно ще получат някакви награди, макар че от компанията не уточняват дали те няма да бъдат под формата на билет за неплатен отпуск или на предупреждение за уволнение.

Но това, в края на краищата, си е грижа на служителите на Microsoft. За масовата публика по-важното е, че след края на вътрешния турнир компанията ще обяви сървенование при същите условия и за всички желаещи. Въпросният масов турнир стартира на 5 юни, но за наградите отново няма нито дума. Можеха да обещаят поне някой и друг лиценз за Windows 10, но нейсе – със сигурност ще има достатъчно хора, на които просто ще им е приятно да поиграят на Solitaire и, евентуално да се изкачат по-високо в ранглистата от служителите на Microsoft.

Ако въпросният турнир представлява интерес за вас, можете да започнете да тренирате още сега, като си свалите набор от картовите игри Microsoft Solitaire Collection за Windows и Windows Phone. Ние пък ще ви стискаме палци.

Solitaire стана на 25

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.