“Какво, къде, кога четеш?”, питат PocketBook

PocketBook стартира свое проучване за четенето, електронните книги и електронните четци. То ще бъде обявено днес, 14 май, в рамките на конференцията Digital Biblio Technologies 2015, а в него всеки пълнолетен читател ще може да сподели мнението си онлайн до 11 юни. Ще има и томбола, разбира се.

Повече или по-малко четем през последните години? Как използването на електронните книги влияе на децата и дали ги стимулира да четат повече? Къде е любимото ни място за четене и кога ни доставя най-голямо удоволствие? Това са въпроси, които може би всеки от нас си е задавал понякога. Е, сега 8 такива ни задава и компанията PocketBook, която стартира свое проучване за четенето, електронните книги и електронните четци.

e-reading survey

С него компанията смята да провери и едно неотдавнашно представително проучване на Alpha Research, според което 36% от българите четат книги поне няколко пъти седмично, 12% са прочели до 10 книги през живота си, а 5% от българите не са прочели нито една книга.

Дали тези данни ще се потвърдят в проучването на PocketBook за електронното четене в България тепърва ще разберем. От компанията призовават всички пълнолетни читатели да се включат в анкетата, която официално стартира днес, 14 май, в рамките на второто издание на конференцията Digital Biblio Technologies 2015.  На въпросите ще можете да отговорите онлайн до 11 юни на Biblio.bg или на съответната страница, създадена специално за анкетата.

Girl with e-reader

Всеки, попълнил анкетата, участва в томбола с награда мобилен и лек електронен E Ink четец PocketBook, мотивират ни още от компанията.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.