Започват безплатни онлайн курсове по HTML и CSS за начинаещи

Двете обучения са първите от направление „Уеб front-end разработка“ в „Академията на Телерик“, което включва също курсове по JavaScript, Photoshop, потребителско преживяване (UX) и Slice and Dice.

На 15 април и 27 април в „Академията на Телерик“ стартират новите издания на курсовете по уеб front-end разработка за начинаещи – съответно „HTML основи“ и „CSS стилизиране“, информират от Telerik, а Progress Company. Двете обучения, които част от 14-месечната програма „Софтуерна академия на Телерик“, са отворени за онлайн участие и всеки, който желае, може да се запише за тях на уебсайта на Академията. От участниците не се изисква да притежават умения или предишен опит в програмирането.

По време на курса по HTML участниците ще се запознаят с езика HTML, таблици и форми в него, както и със семантичен HTML. Обучението по CSS стилизиране акцентира върху стиловете, селекторите и различните начини за стилизиране на HTML страници, като ще бъдат разгледани и два от най-популярните препроцесори за CSS. Финалният изпит ще се проведе на 24 април присъствено в учебния център на „Академията на Телерик“ и ще включва тест със затворени въпроси. С придобитите практически умения участниците ще могат да направят сами своя първи статичен уебсайт.

Двата курса ще се провеждат онлайн, като форматът на обучение изисква гледане на видеозаписите на лекциите, които се провеждат на живо в „Софтуерната академия на Телерик“, и предаване на домашни. Той е подходящ за хора, които предпочитат да учат със собствено темпо.


Започват безплатни онлайн курсове по HTML и CSS за начинаещи

© PCWorld България, pcworld

Обученията по HTML и CSS са първите от направление „Уеб front-end разработка“, което включва общо поредица от курсове по JavaScript, Photoshop, потребителско преживяване (UX) и Slice and Dice, уточняват още от компанията. Преминалите успешно всички обучения могат да получат сертификат, а първите по успех участници от „HTML основи“, „CSS стилизиране“ и „JavaScript основи“ ще получат възможност да преминат в присъствена форма на обучение в останалите курсове от направлението, без да полагат допълнителни приемни изпити.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.