Game Ninja 2015 влиза в гейм историята с онлайн рекорд

Турнирите от програмата на Game Ninja 2015 са били сред най-гледаните събития у нас, като на финалите на живо на 7 март е отбелязан и онлайн стрийминг рекорд в статистиката на AFKTV – над 31 000 души от цял свят са гледали едновременно финалите на CS GO!

Въпреки че тазгодишното издание на Game Ninja 2015 официално приключи, впечатленията от турнирите и вълненията от битките между отборите все още са съвсем пресни за много от почитателите на компютърните игри, най-вече за феновете на Dota 2, League of Legends и Counter Strike. Сега, след като най-силните емоции се поуталожиха и победителите в турнирите (а и доста от зрителите им) вече се радват на заслужените си награди, нашите партньори от Dota 2 Bulgaria и AFK TV вече са готови да предоставят равносметката под формата на статистически данни за квалификациите и финала.

Колегите от Dota 2 Bulgaria например ни информират, че участие в турнира за тази игра са взели общо 96 отбора, в които е имало около 400 уникални играчи. Според статистиката, която ни предоставя и Twitch.tv, квалификациите по Dota 2 през февруари са гледани от 6400 уникални зрители, а уникалните зрители,гледали финалите на четвърта квалификация и плейофите на турнира на 1-ви и 2-ри март са общо 1760.

Тези числа обаче направо бледнеят в сравнение със статистиката на колегите от AFK TV, която за повече прегледност обобщихме в две инфографики (можете да ги видите по-долу). Като изключително успешни спокойно може да се определят и финалите на живо, проведени на 7 март в Зала 3 на НДК. По окончателните данни за целия ден през събитието са минали над 1500 човека от всички възрасти - от 9-10 годишни деца до над 40 годишни почитатели на гейминга.  Почти през целия ден в залата имаше най-малко по 700-800 човека въпреки различните игри, което според нашите организационни  партньори е уникално. За първи път (пак според тях) гейминг турнир свърши само с 15 минути закъснение спрямо предвидената програма, което също е прецедент. Колегито от AFKTV отбелязват в своята статистика и нов онлайн стрийминг рекорд - над 31 000 души от цял свят са гледали едновременно финалите на CS GO (при предишен рекорд 12 000!).


Game Ninja 2015 влиза в гейм историята с онлайн рекорд

© PCWorld България, pcworld

Разбира се, турнирите от Game Ninja 2015 нямаше да бъдат възможни без подкрепата на платинения партньор BenQ, както и без тази на останалите водещи родни и международни компании. Сред тях тази година са ASRock, Bloody by A4Tech Taiwan и Intel в качеството на златни партньори, а също и AMD, Cooler Master, Sapphire, Silicon Power, Thermaltake, Comptel, FSP-Fortron, HyperX, Plantronics, Solytron и Western Digital и TELUS International Europe. Няма как да не отдадем заслуженото и на нашия технологични и организационни партньори Vali Computers, AFK TV и  Dota 2 Bulgaria.

Благодарим от сърце на всички участници и зрители в турнирите, за които, както винаги, ще има още много забавления и награди, на каквито читателите на PC World могат да разчитат и след края на турнира Game Ninja – чак докато дойде време за следващия. В заключение предлагаме и обещаните обобщителни инфографики за тазгодишната гейм инициатива, която, очевидно, беше по-масова, по-богата и по-успешна от всякога.

Благодарим Ви!


Game Ninja 2015 влиза в гейм историята с онлайн рекорд

© PCWorld България, pcworld


Game Ninja 2015 влиза в гейм историята с онлайн рекорд

© PCWorld България, pcworld


Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.