Режисьорът на District 9 снима продължение на “Пришълецът”

Самият Нийл Бломкамп съобщи официално, че пореден филм от света на Пришълците е неговия следващ проект.

“Пришълецът” безспорно е един от кино хитовете, отбелязал цяла епоха не само в света на киното, но и в този на компютърните видео игри. Комерсиалният успех на заглавията от поредицата изглежда също е по-душата на мнозина, тъй като се очертава поредния епизод. А зад него изглежда ще стои режисьорът на друга впечатляваща лента – District 9.

Всъщност Нийл Бломкамп преди време вече спомена, че е работил самостоятелно, т.е. без надзора на голяма кинокомпания, върху възможно продължение на Alien поредицата. Сега обаче става ясно, че талантливият южноафрикански режисьор вече наистина официално снима нова лента за пришълците.

Това се разбра от пусната от самия Бломкамп рисункa на Пришълеца на неговата instagram страница с думите: „Um… So I think it’s officially my next film. #alien”. Същото кратко, но недвусмислено съобщение и въпросната рисунка се появиха и в Twitter канала на режисьора, така че съмнения относно достоверността не може да има. Впоследствие новината беше официално потвърдена от Variety, които уточняват, че проектът няма общо с филма „Прометей 2”, който ще се снима паралелно от Ридли Скот.


Режисьорът на District 9 снима продължение на “Пришълецът”

© PCWorld България, pcworld

Засега все още няма информация за историята и актьорския състав на новия филм. Преди време Бломкамп се изказа ласкаво за играта Alien: Isolation, така че може тя да му е послужила за вдъхновение, кой знае. Във всеки случай, очертаващото се пристигане на още чудовищни пришълци няма как да не радва сърцата на почитателите на филмите от поредицата и жанра като цяло.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.