Завършилите Telerik Academy стартират с 1000 –1500 лв. заплата

97% от курсистите от сезон 2012-2013 г. днес работят успешно в софтуерната индустрия, показва годишното проучване сред завършилите програмата в предходния сезон, представено по случай старта на новата учебна година в Софтуерната академия.

След силно конкурентен прием, близо 700 души от общо 1200 кандидати ще се обучават присъствено в „Софтуерната академия на Телерик“ през следващите 14 месеца, информираха официално от Telerik: A Progress Company. Шестият сезон на образователната инициатива, изцяло финансирана от Telerik, стартира с официално откриване, на което  Telerik също представи традиционното си вече проучване сред преминалите успешно поне две-трети от учебната програма през 2012-2013 г.

Резултатите от въпросното изследване показват, че 97% от бившите курсисти днес работят в софтуерната индустрия. При товеа почти половината намират работа още докато се обучават в „Академията на Телерик“ или само в рамките на месец след края на програмата.

Според Telerik, стартовото възнаграждение на повечето курсисти надхвърля средното за страната заплащане, като при над 60% от тях началната заплата е между 1000 и 1500 лв. Освен това, само в рамките на година курсистите получават средно 30% увеличение на възнагражденията си и заемат позиции на ниво „Regular” или по-високо. 100% от участниците в проучването посочват „Софтуерната академия на Телерик“ като фактор, допринесъл за успешната им професионална реализация.  По-долу, можете да видите и по-подробна инфографика с още акценти и детайлно представяне на резултатите от проучването.

В новия сезон на „Софтуерната академия на Телерик“, курсистите отново ще усвояват основни концепции в програмирането и актуални софтуерни технологии, докато работят в екип и трупат практически опит. След успешно завършване те ще разполагат с необходимите умения да започнат работа в направления като разработка на уеб приложения, разработка на мобилни приложения, осигуряване качеството на софтуера (Software Quality Assurance) и други, аналогични области.

Всички желаещи да се обучават в „Софтуерната академия на Телерик“, които не са успели да се запишат в програмата, могат да следят индивидуални онлайн курсове на инициативата. Предишни познания в областта на разработката на софтуер не се изискват, а за повече информация и регистрация желаещите могат да посетят уебсайта на инициативата.

А ето я и обещаната инфографика от последното проучване за реализацията на завършилите Telerik Academy:


Завършилите Telerik Academy стартират с 1000 –1500 лв. заплата

© PCWorld България, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.