Щом забранявате GTА V, трябва да забраните и Библията!

Това е мнението на австралийски активисти, които протестират срещу забраните за продажби на GTA V в страната. Според тях Библията също окуражава читателите да упражняват сексуално насилие и да убиват жени.

В Австралия се разгаря поредният скандал, свързан с насилието в компютърните игри. Този път формалният повод “пропагандата” на жестоко отношение към жените в играта GTA V (макар че със сигурност убиваните там, пък и в повечето други игри  мъже са в пъти повече от жените).

Всъщност PEGI рейтънгът от R18+  сам по себе си е достатъчно доказателство, че в играта има насилие. Това обаче не е спряло най-малко една от големите вериги магазини в Австралия да забрани продажбите на GTA V “заради жалби от клиенти”.

Разбира се, има и достатъчно хора, които смятат, че това е недопустимо. Те са се организирали в онлайн платформата Change.org, където са отворили петиция за отмяна на отмяната на продажбите. Основният аргумент на активистите е, че причината за забраната е глупава и неоснователна.

Всъщност доста по-популярна може да стане една друга тяхна паралелна петиция, с която се предлага да се забрани и разпространението на … Библията – при това на същите основания, на които е наложена и забраната за продажбите на GTA V.  Както отбелязват активистите, в Библията могат да се намерят не по-малко директни призиви да се убиват жени по различни начини. Цитира се например Левит, 21:9: “Ако дъщерята на свещеник се омърси с блудодеяние, то тя безчести и отеца свой; трябва да бъде изгорена с огън.”


Щом забранявате GTА V, трябва да забраните и Библията!

© PCWorld България, pcworld

Интересното е, че въпросната петиция вече е събрала над 80% от гласовете, които биха я направили легитимна. Естествено, никой няма да я използва за основание да забранява Библията, но в случая това се смята за удачна практика, която може да накара обвиняващата страна да се откаже от претенциите си.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.