Lollipop ОС и GRID стрийминг обновяват таблета NVIDIA Shield

Геймърският таблет Shield на NVIDIA ще стане едно от първите мобилни устройства на пазара, което ще се възползва от подобренията в Android 5.0 Lollipop още от 18 ноември. Услугата GRID пък, която осигурява достъп до “геймърски суперкомпютър в облак”, ще е достъпна в Европа през декември.

Само няколко месеца след като представи своя геймърски таблет Shield, оборудван с мощен процесор Tegra K1 с 4 ядра Cortex-A15 и графика Kepler със 192 потокови процесора, NVIDIA вече е готова и с обновления за него.

Новостите са няколко, но основното е последната операционна система на Google - Android 5.0 Lollipop, която според официалната информация в блога на компанията ще стане достъпна за Shield още на 18 ноември. Така геймърският таблет на NVIDIA ще стане едно от първите мобилни устройства на пазара, което ще се възползва от подобренията в новата ОС на Google по отношение на дизайна, производителността, енергоефективността и функционалността (още подробности по въпроса NVIDIA дава и във видеото по-долу).

Друга новост е свързана с инсталираното на таблета приложение Dabbler. Освен преработения в съзвучие с модерния стил на Google дизайн, програмата за рисуване ще предложи пълна поддръжка за слоеве, както и възможности за предавания на живо чрез стрийминг услугата Twitch.

Третият нов момент е продълженото сътрудничество с Valve, благодарение на което NVIDIA е преработила за Tegra K1 още една игра – шутърът Half-Life 2: Episode One. Въпросното гейм заглавие ще стане част от безплатния комплект Green Box, който се доставя с 32-гигабайтовата LTE-версия на таблета и включва също игрите Half-Life 2 и Portal.  


Lollipop ОС и GRID стрийминг обновяват таблета NVIDIA Shield

© PCWorld България, pcworld

Освен това от NVIDIA съобщават за четири нови, оптимизирани за Shield игри, които ще се появят в магазина Google Play:

  • OddWorld: Strangers Wrath – екшън-приключенска игра за скитник, който се превръща в ловец на глави;
  • Pure Pool – симулатор на билярд с качествени визуални ефекти и мултиплейър режим,
  • Strike Suit Zero – игра, разработена от Born Ready Games, която изпраща играчите да се борят в междугалактически пространства;
  • Turbo Dismount – Легендарният аркаден симулатор за катастрофи, вече  е достъпен и за Android, със завидна резолюция и технология 4x MSAA .

Накрая, но не на последно място по важност идва и анонсът на фирмената стрийминг услуга за игри GRID, която ще дава възможност на потребителите да ползват “геймърски суперкомпютър в облак” с клъстер от мощни GeForce видеокарти и така да могат да се забавляват с игри с конзолно качество на своите мобилни Shield устройства. Според NVIDIA ехнологиите, които стоят зад услугата GRID, позволяват да се постигне изключително ниска латентност (само няколко милисекунди), както в областта на контрола, така и в тази на графиките. Освен това, системата за виртуализация позволява голям брой игри едновременно да използват GeForce суперкомпютъра .


Lollipop ОС и GRID стрийминг обновяват таблета NVIDIA Shield

© PCWorld България, pcworld

Услугата GRID ще включва серия игри като Batman: Arkham City, Borderlands 2, Brutal Legend или Psychonauts. От момента на своето лансиране, услугата ще предлага общо 20 AAA игри, а съдържанието на каталога ще бъде обновявано седмично, оберщават още от компанията.   Според официалната информация, услугата ще е налична от 18 ноември за Северна Америка, а през декември - в Европа.  GRID ще бъде безплатна за потребителите на таблети и портативни конзоли  SHIELD до 30 юни 2015 .
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.