Точните науки стават по-лесни с приложението TrackIt!

Новото софтуерно приложение TrackIt!. предлагано от Сирма Медия, променя изцяло начина, по който децата ще изучават движението на телата и законите на скоростта.

Специализираната в образователни иновации родна компания Сирма Медия добави в продуктовото си портфолио ново интересно приложение за обучение. То се нарича TrackIt!, фокусирано е върху природните науки и е разработено от компанията Fourier Education,  чийто ексклузивен партньор за България е Сирма Медия. Според българската компания, новото приложение е чудесен пример за начина, по който информационните технологии променят образователния процес, позволявайки на учениците да се докоснат много по-пълноценно до изучаваната материя.

Всъщност TrackIt! е приложение за анализ на видео съдържание, което позволява на учениците да изследват даден филм кадър по кадър и да проследяват всяко единично движение на заснетия обект. Това го превръща в особено подходящ инструмент за обучение в областта на точните науки – физика и математика. Посредством приложението, учениците могат да си представят физичните явления като скорост, изчисляване на ускорението, законите за движение на телата и много други.

Приложението TrackIt! управлява целия процес – от заснемането на видео, през проследяване на желания обект, до последващ анализ, който позволява на учениците да разберат движението на обекта чрез начертаните графики. Чрез програмата те лесно могат да определят началната точката на двете координатни оси X и Y, да направят промяна на ъгъла помежду им, както и да посочат мащаба на обектите.

Сред основните предимства на приложението са възможността за използване на готови видео клипове от галерията на устройството, за заснемане на ново видео направо чрез TrackIt!, за автоматичното придвижване кадър по кадър през филма, както и опциите за използване на тракер, за докосване и задържане на екрана, за увеличение до изображението, необходимо за по-точното позициониране на тракера и за избор на мащаб. Функционалността на TrackIt! включва още възможности за промяна началото на координатните оси, за завъртане  на 360 градуса, за контролиране на положителни и отрицателни X, Y координати, за допълнителен анализ на графики, които включват разстояние, както и за експорт на данните за по-задълбочен анализ.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.