Sony издирва най-добрия фотограф в България

От днес конкурсът за Националната награда на България в рамките на Sony World Photography Awards е отворен за фотографи– аматьори и професионалисти, които живеят и работят в страната. Кандидатстването е безплатно през уебсайта на инициативата.

Днес у нас стартира тукашното издание на един от най-престижните фотографски конкурси в света -  Sony World Photography Awards, съобщават от подразделението Sony България, което прави възможно събитието за нашата страна.  Казано иначе, от днес, 20 октомври, конкурсът за Националната награда на България в рамките на Sony World Photography Awards е отворен за фотографи– аматьори и професионалисти, които живеят и работят в страната.

Илюстрация: Shutterstock.com

Кандидатстването е безплатно през официалния уебсайт на инициативата, като участниците могат да се включат във всяка една от десетте фото-категории, а авторитетно жури ще търси и ще избере най-добрия кадър, направен от българин. Според организаторите, тази специална награда предлага невероятна възможност на всички начинаещи фотографи да демонстрират своята работа на световно ниво и да бъдат признати наравно с някои от водещите фотографи в света, подчертават от Sony България.


Sony издирва най-добрия фотограф в България

© PCWorld България, pcworld

Снимката на Красимир Матаров, която стана победител в категория Природа и животински свят в отворения конкурс на Световните награди за фотография на Sony през 2013 г.

Според официалната информация, победителят в българския конкурс ще бъде обявен на 18 март 2015 г. Той ще спечели фотографска техника от Sony (ILCE7KB), а други двама участници ще получат поощрителни награди. Снимките на тези трима фотографи ще се наредят до работите на професионални фотографи от цял свят като част от изложбата на Световните награди за фотография на Sony през 2015, която ще се проведе от 24 април до10 май в Лондон и ще бъде показана на сайта www.worldphoto.org.

фотографска техника от Sony (ILCE7KB)

Всяка година Световните награди за фотография на Sony представят най-добрите съвременни фотографии в света. Отличията в конкурса са както следва:15 категории за професионални фотографи; 10 отвореникатегории за любители; награда StudentFocus за студенти по фотография на възраст между 18 и 28 години и Младежки конкурс за фотографи под 20 години. Победителят от Националната награда на България ще бъде избран от всички кандидатури на българските участници в отворените категории за любители, които включват темите:

  • Архитектура
  • Изкуство и култура
  • Подобрени фотографии (Enhanced)
  • Слаба светлина
  • Природа и животински свят
  • Панорама
  • Хора
  • Усмивка
  • Уловен момент / Splitsecond
  • Пътешествие


Конкурсът ще затвори регистрацията на 5януари 2015 г.  Всички участници ще бъдат оценени от предварителна комисия, а победителите ще бъдат излъчени от жури, в което участват изтъкнатият български професионален фотограф Бони Бонев, Светослав Драгиев – маркетинг мениджър в SonyЕвропа, клон България, и Астрид Мергет, творчески директор на Световната фотографска организация (World Photography Organization).

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.