Враца става част от Европейската седмица на програмирането

По време на събитието Code Week Враца, на 11 и 12 октомври, ще бъдат проведени множество безплатни workshop-и, обучения и лекции по някои от най-търсените теми от сферата на ИТ бизнеса. Очакват се също много състезания, награди, томболи и най-вече възможности за професионална реализация.

На 11 и 12 октомври във Враца ще се проведе най-иновативното по рода си събитие в северозапада – Code Week Враца. То е част от тазгодишната Европейска седмица на програмирането, а целта му е гражданите на град Враца и региона да се запознаят с модерните възможности за работа в най-успешния сектор в България – този на информационните технологии.

В рамките на мероприятието във Враца ще бъдат проведени многобройни безплатни workshop-и, обучения и лекции с професионална насоченост по някои от най-търсените теми от сферата на бизнеса в момента. Безплатните уроци ще се оформени в няколко отделни модула, в тва число: Създаване на сайтове за начинаещи с WordPress, Увод в програмирането и Java, Създаване на приложения за Андроид, Програмиране за най-малките, Видеообработка, Дизайн с Photoshop, Роботика за начинаещи, Front-end – създаване на сайтове и уеб приложения с HTML, CSS и JavaScript, Създаване на съдържание – блогове, влогове и статии, Хакатони Социално предприемачество.

Получените знания и умения ще помогнат на участниците да се усъвършенстват в даденото направление и да намерят работа в желаната от тях насока, както онлайн, ако предпочитат да работят във Враца, така и в едни от най-успешните фирми в България, подчертават организаторите. Най-изявените от различните направления ще получат реални проекти, които ще им служат като своеобразно портфолио при кандидатстване. А междувременно на събитието могат да се очакват също  много състезания, награди, томболи и най-вече възможности за професионална реализация на първото по рода си мерорпиятие в този край на страната.


Враца става част от Европейската седмица на програмирането

© PCWorld България, pcworldЗа участие се изисква предварителна регистрация на адрес официалния сайт на Code Week Враца. На посочения адрес ще намерите също допълнителна информация за всеки един от модулите, както и за лекторите, които ще преподават. Организатор на събитието е компанията Vratsa Software, която провежда безплатни курсове по WordPress и Android във Враца за ученици и възрастни. Спонсори са хостинг компанията ICN, Община Враца и Софтуерния университет. За организацията помагат също и РИО-Враца и Бюрото по труда в града.


Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.