Samsung обеща да разшири Smart Home платформата

По-късно тази година технологиите в дома ще получат тласък, чрез разработен софтуер, това обеща южнокорейският технологичен гигант

Samsung планира разширяване на своята Smart Home платформа. Преди Международното търговско изложение за битова електроника IFA, което ще се състои следващата седмица в Берлин,  южнокорейският производител на смартфони заяви, че ще можете да активирате климатици, прахосмукачки и LED крушки благодарение на технологията за гласово разпознаване S Voice, с която ще разполага вашия Galaxy смартфон или вашия смартчасовник на Samsung.

Smart Home е опитът на Samsung да поеме контрола във вашия дом. Свързването на всички уреди в една мрежа, на теория улеснява значително тяхната употреба. След като Apple представиха своята HomeKit технология по-рано тази година, се породиха много въпроси как точно техниката ще завладее домовете ни.

За съжаление от Samsung не споменават конкретни материали или услуги, които ще бъдат добавени в Smart Home платформата. Вместо това наблягат на възможността да заключвате входната врата и да наблюдавате какво заснемат камерите за сигурност през вашия смартфон, да проверявате каква електрическа енергия използват вашите уреди или да се включва и изключва осветлението и климатика в зависимост от вашето местоположение в дома.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.