Образователната платформа VIVA Cognita си търси талисман

Откриването на талисмана (логото) ще стане посредством конкурс за ученици и студенти от цялата страна, в който авторите на най-добрите идеи ще получат за награда модерни смарт устройства от VIVACOM.

Една млада съвместна инициатива на VIVACOM, Института по математика и информатика към БАН и Съюза на математиците в България – образователната палтформа Платформата VIVA Cognita – организира конкурс за свой талисман. Според съобщението от телеком оператора, състезанието е отворено за ученици и студенти от цялата страна. За да участват в него, те трябва да изпратят нарисуван със средства за компютърна графика елемент, който може да бъде използван като графичен знак на платформата. Авторите на най-добрите идеи, класирани на първо, второ и трето място, ще спечелят специални награди от VIVACOM – съответно Samsung Galaxy Note 10, Sony Xperia Z1 Compact и LG G2 Mini.

Предложенията на участниците в конкурса трябва да бъдат авторски и да не включват готови елементи, подчертават организаторите на конкурса. Графичният знак трябва да бъде изобразен в поне три пози – в профил, анфас и в движение. Подходящите теми за талисман на VIVA Cognita са „Еврика!", „Пътуване", „В лабораторията", „Уча", „Пиша на дъската", „Работя с компютър", „Мисля", „Изненадвам се". Приемат се графики във всички основни векторни формати. Желаещите да участват в конкурса могат да го направят до 1 септември 2014 г. на съответната интернет страница в сайта на VIVA Cognita.

Всички изпратени предложения ще бъдат разгледани от комисия. Победителят в конкурса ще бъде обявен публично на 15 септември 2014 г. Като награда той ще получи от VIVACOM таблет Samsung Galaxy Note 10, а изпратеният от него талисман ще бъде използван като официален знак на платформата VIVA Cognita във всички нейни инициативи. Авторите на класираните на второ и трето място предложения ще бъдат наградени от мобилния оператор съответно със Sony Xperia Z1 Compact и LG G2 Mini.

В случай, че сте пропуснали стартирането на VIVA Cognita,  уеб платформата e пилотен проект за иновативно преподаване на математика и информатика в училищата, Онлайн платформата е с безплатен достъп за всички ученици в страната, а нейната главна цел е да стимулира децата да се ориентират към точните науки, да помогне в усвояването им с помощта на компютрите и новите технологии и да насърчи изявата на учениците в разнообразни състезания и конкурси. Платформата VIVA Cognita стимулира и учителите да използват иновативни методи за преподаване и да развиват извънкласните форми на обучение. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.