Provectus IT отваря офис във Варна, ще търси специалисти

Разрастващата се софтуерна R&D компания Provectus стъпва в Морската ни столица с намерението България да стане за нея мост към европейския пазар. В рамките на годината служителите в новия офис ще достигнат 20.

Скоро десетки родни ИТ специалисти, които искат да работят в успешно разрастваща се софтуерна компания, ще имат възможността да кандидатстват за кариерно развитие в R&D фирмата Provectus IT, която през този месец отваря нов офис във Варна.

Главният офис на Provectus е разположен в крайбрежната зона на град Одеса в Украйна, където днес работят повече от 200 ИТ-специалисти. Компанията има представителство в Калифорния (САЩ), от 2012 г. за фирмата работи активно екип от Казани (Русия), а през март тази година е отворен офис в Кишинев (Молдова).

Според официалната информация от компанията, решението за отваряне на офиса в България е свързано с интензивното разрастване на фирмата и необходимостта от нови дестинации за привличане на допълнителни сътрудници. Николай Антонов, СОО в Provectus IT пояснява:

"При избора на мястото, преди всичко ние имахме предвид териториалните характеристики на региона и манталитета на местното население. За нас е важно офисите да се разполагат близо един до друг, а бъдещите екипи да са сродни помежду си. Колкото до Варна – това е прекрасен град с богато културно наследство, море и много привличащи туристи места. Тук има отлична транспортна комуникация, плюс това градът се намира само на 650 км от Одеса, което в случай на необходимост ще улесни преместването на служители. Ние искаме България да стане за нас един вид мост към европейския пазар".

Екипът на софтуерния разработчик във Варна ще се състои както от наети местни ИТ-специалисти, така и от такива, които ще се преместят от другите офиси на Provectus IT. Според представителите на компанията, в течение на година броят на сътрудниците в новия офис по план ще нарасне до 20 души.

Освен това Provectus планира да си сътрудничи активно с местните ИТ-фирми и образователни институции, да участва и провежда ИТ-мероприятия, да поддържа корпоративна култура и да допринасят за професионалното развитие на своите служители в България, както прави и в останалите си офиси, отбелязват още от компанията.

Засега има отворена позиция на HR-мениджър, като още подробности могат да се търсят и на съответното място в официалния сайт. За допълнителна информация относно настоящите позиции на Provectus във Варна компанията препоръчва на заинтересованите да се обръщат и към Валерия Антонова (vantonova@provectus-it.com, Skype: yzbechka). 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.