В София отвори врати логически пъзел “на живо” - Dextrophobia

Стаята Dextrophobia обединява забавление и интелектуално предизвикателство и е подходящо място за приятели, семейства, фирмени екипи, както и за всеки друг любител на логическите главоблъсканици.

Много от любителите на компютърните забавления са дотолкова увлечени по електронните "спортове", че понякога забравят, че много приятно може да бъде и когато играеш "наистина", т.е. участващ лично, не само духом, но и телом, в забавлението. Именно такива усещания предлага стаята Dextrophobia, която отвори врати днес (10 юни) в София. Това е първото по рода си у нас физическо помещение, предназначено за отборно забавление чрез решаване на логически пъзели и главоблъсканици.

Проектът е на стартиращата фирма Dextrophobia, която си е поставила за цел да промени представата за забавление в България и същевременно – да привлече вниманието към нуждата от повече логически игри, които освен развлекателния си характер, спомагат и за развитие на мисловната дейност.

„Днес ние все по-често се нуждаем от нови начини за забавление в реалния свят, а не пред компютъра, телевизора или чрез друга индиректна комуникация. Dextrophobia Rooms е крачка напред, целяща да върне нещо забравено и загубено в миналото и този анахронизъм, прави идеята толкова подходяща и най-вече навременна. Концепцията за стаите – логически пъзели предлага страхотни алтернативни методи за забавление, като същевременно акцентира и върху развитието на мисловните качества на участниците. Най-важното, което съм научил от началото на проекта е, че в България е възможно да се прави честен бизнес от млади хора стига да имат желанието, търпение и нужния пламък. Второто е, че бизнес се прави с приятели и нашият екип, както и редицата наши познати, които ни помагат от самото начало, е доказателство за това", коментира Александър Грозданов, един от основателите на проекта.

Dextrophobia е част от бързо набиращите популярност по света игри от типа Real Life Room Escape Game, в които участниците се стремят да намерят изхода от реално помещение чрез решаването на различни типове задачи. Това течение сред игрите на живо е базирано на сходен жанр в компютърните игри, при който целта е същата, но се осъществява във виртуалната реалност. Подобни пъзел – стаи вече работят в десетки държави в Европа, Северна Америка, Азия и Австралия.


В София отвори врати логически пъзел “на живо” - Dextrophobia

© PCWorld България, pcworld

В стаята Dextrophobia ще могат да влизат отбори от двама до петима души и след заключването на вратата зад тях те ще участват в надпревара с времето, а оръжията, с които ще разполагат са само техният интелект и съобразителност. Веднъж влезнали в стаята, екипите ще разполагат с един час, за да решат всички пъзели, загадки и мистерии, за да стигнат успешно до тайния й изход. Стаята е изпълнена с интригуващи главоблъсканици – механични пъзели, химически експерименти, логически задачи и много други. Освен интелекта си, екипите са предизвикани и да използват отборни умения, за да извършват вдигащи адреналина предизвикателства. По време на престоя те ще имат възможност също да разбулят вълнуваща история, която ще ги води и ще им помага в тяхното приключение и откриването на тайния изход.

Според създателите на Dextrophobia, стаята е подходяща както за групи приятели или семейства, така и за колеги от работа и дори за провеждането на цели тиймбилдинги. Сред потенциалната аудитория на проекта са също туристите, гостуващи в София.

Основатели на Dextrophobia Rooms са седем приятели и състуденти: Александър Грозданов, Ангел Найденов, Божидара Захариева, Мариела Левиева, Петър Костов, Светлин Гърбатов и Димитър Петров. През пролетта на 2014 г. екипът преминава през пре-акселераторската програма за стартиращи предприемачи на клуб Start It Smart, в която неговите членове получават ценни съвети и провеждат редица срещи с опитни ментори и успешни предприемачи. Участието в програмата спомага за изчистване на концепцията и за ускоряване на старта на проекта. След откриването на първата стая и нейното утвърждаване екипът планира да създаде подвижна стая, подходяща за тийм билдинги на далечни разстояния. Сред плановете му са също нова стая в София и развитие на франчайз във и извън страната.

В случай, че имате желание да опитате новото колективно забавление, "пъзел-стаята" се намира в София, ул Цар Самуил 50Б (до Немската гимназия) и вече работи на пълни обороти,. Резервации могат да се правят на официалния сайт на Dextrophobia Rooms


В София отвори врати логически пъзел “на живо” - Dextrophobia

© PCWorld България, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.