Ким Дотком ще прави собствена политическа партия

Официалното учредяване на Internet Party ще се състои на 20 януари, но засега Ким Дотком не разкрива подробности за нейната политическа програма.

Адекватното политическо представителство не е проблем само за България, така че организации на Интернет потребители, определящи себе си като партии, от години не са екзотика. Интернесно е, че подобна партия е решил да създаде и прочутият Ким Дотком (Kim Dotcom, на снимката по-долу) - основателят на пословичната файлообменна услуга Megaupload и на уеб хранилището Mega, който напоследък живее в Нова Зеландия. Там ще бъде основана и неговата Интернет партия, кръстена ... Internet Party, твърди самият Ким Дотком с пост в социалната мрежа Twitter.

Официалното учредяване на Internet Party ще се състои на 20 януари на специална вечеринка в Окланд, кръстена с доста по-оригиналното The Party Party (както сигурно знаете, в английския език думата "party" означава както "партия", така и "вечеринка", "купон"). На въпросния купон са поканени около 15 хиляди гости, така че се очертава мащабно събитие, което сигурно ще отекне подобаващо в Интернет пространството.


Ким Дотком ще прави собствена политическа партия

© PCWorld България, pcworld

Засега Ким Дотком не разкрива подробности за политическата програма на своята Интернет партия, нито за евентуалните и кандидати за избори (ако има такива). По-рано обаче Ким Дотком неведнъж е заявявал, че е решен да се противопоставя на всякакви правителствени опити за следене и цензура в Мрежата, а освен това е и отявлен защитник на идеята за предоставяне на достъпен високоскоростен Интернет достъп. Новата партия изглежда ще защитава именно тези интереси. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.