Intel взе на работа 16-годишен гений

Въпреки, че все още не е завършил гимназия и дори няма шофьорска книжка, младият Джоуи Хъди, смятан за “едно от десетте най-умни деца в света”, има силно развит талант да създава различни джаджи

Немалко способни млади хора в САЩ имат шанса да започнат кариерата си в силициевия гигант Intel, като прекарат известно време на стаж там и след успешното му завършване спечелят постоянно работно място. За това се грижи фирмената стажантска програма Intel Internship Program, но за особено талантливи младежи компанията е склонна да прояви гъвкавост в кадровата си политика и да отвори вратите си за тях много по-рано. Точно това се е случило с 16-годишния Джоуи Хъди (Joey Hudy), който е бил поканен на практика в компанията и още през лятото ще започне да работи по реални проекти в нея, въпреки че все още не е завършил дори гимназия. Това е една от по-малко забележимите, но интересни новини от встъпителната реч на шефа на Intel Брайън Крзанич (Brian Krzanich) по време на CES 2014, в рамките на която той представи най-младия служител на фирмата.

Joey Hudy - one of the ten smartest kids on the planet

Причината за тази специална покана е една – въпреки крехката си възраст Джоуи Хъди вече проектира различни устройства на базата на платформата Arduino и дори доста успешно ги реализира онлайн. В едно научно съревнование например младежът разработил компютър, който се захранва от слънчева енергия. Той се е отличил и в редица други конкурси, в един от които успял да впечатли и самия Президент на САЩ Барак Обама.

Онлайн ресурсът Brilliant.org неотдавна номинира младия Джоуи за "едно от десетте най-умни деца на планетата". Друга любопитна подробност е, че той е единствения от стажантите в Intel, който няма шофьорска книжка – на работа го кара майка му. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.