Музикалната услуга Spotify вече е достъпна и за България

Виртуална карта от EASYPAY пък предлага на българските меломани значителни улеснения и сигурност при плащане за premium предложенията в Spotify.

Дали Google най-после ще пусне музикалната си стрийминг услуга, която обещава кажи-речи още от началото на годината, все още не е ясно, но малко преди Коледните празници една добра новина за меломаните идва от една от най-успешните услуги за дистрибуция на музика – Spotify. А новината е, че Spotify разширява дейността си в още 20 държави, сред които и България, така че услугата вече е достъпна и за потребителите от нашата страна.

Самата услуга едва ли има нужда от представяне, но фактът, че досега тя не беше масово достъпна у нас (ако не смятаме някои хакерски трикове) налага известни разяснения относно достъпа. Всъщност подобно на повечето други уеб услуги от този тип, Spotify предлага два вида достъп – платен и безплатен.

Главна особеност на безплатната версия на Spotify е, че предлага ограничено използване на музикалната услуга - 10 часа на месец. Иначе почитателите на музика имат свободен избор на артисти и албуми и могат да създават собствен списък с любимата си музика. Друга уловка в безплатния вариант обаче, е че песните се придружават с рекламни спотове.

Този факт до голяма степен вероятно ще насочи интереса на меломаните към платения вариант на услугата, който,за щастие, не изисква непременно наличието на кредитна карта – поне за родните потребители. За това улеснение трябва да благодарим на операторите на EASYPAY картите, които предоставят т.нар. виртуална карта. Тя дава възможност на всички потребители, неразполагащи с кредитна карта, да си закупят неограничен достъп до над 20 милиона песни с високо качество в Spotify. Тази услуга е особено удобна за младата аудитория – тийнейджърите, които все още нямат право да притежават кредитни карти.

Основно предимство на виртуалната карта е, че не се издава на физически носител, не изисква трудов договор и няма месечни или годишни такси за поддръжка - необходима е единствено регистрация на www.virtualcard.bg, подчертават още от . EASYPAY. Затова пък виртуалната карта предоставя висока защита при разплащания в Интернет, защото зареждането се реализира непосредствено преди всяка покупка в над 2 300 каси на EASYPAY в цялата страна.

Така срещу 9,76 лв. на месец платената версия на Spotify дава изключително предимство на меломаните у нас, като позволява да се насладят на цялото съдържание на музикалната библиотека на услугата. Платеното издание на Spotify предлага освен слушане на музика по избор без ограничения, така и песни с високо качество на звука. Потребителите получават Premium звук с качество (320 Kbit / сек), в сравнение с безплатната версия Spotify, която е ограничена до 160 Kbit.

Удоволствието от музиката се допълва и с възможността да се слушат песни без прекъсвания от рекламни послания и да бъде вдъхновител навсякъде и по всяко време. Всички плейлисти са достъпни офлайн, така че можете да слушате музиката без да се осъществява Интернет връзка, с което избягвате и риска от наличие на некачествена връзка и непожелани утежнения от онлайн такси.

Е, след всичко това, изглежда остана само да пожелаем на всички приятно слушане


Музикалната услуга Spotify вече е достъпна и за България

© PCWorld България, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.