NVIDIA свиква на турнир почитателите на Dota 2 от Балканите

Турнирът NVIDIA GeForce Cup ще стартира на 18ти декември, ще събере играчи от България и останалата част на Балканите и ще продължи 2 месеца. Финалистите ще получат видеокарти GeForce GTX 760, а голямата награда за победителя е $1500.

Почитателите на компютърните игри със сигурност обичат да се заседяват вкъщи, особено когато студеното време навън се съчетае с много празнични дни. Компанията NVIDIA е решила да оползотвори въпросните празници, а и дните след тях, с нов турнир, насочен към почитателите на играта Dota 2, които искат да демонстрират своите умения без да напускат домашният комфорт, докато се състезават за страхотни награди.

NVIDIA GeForce Cup - Dota 2

Както сигурно знаете, Dota 2 е мултиплейърна онлайн игра от тип MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) разработена от Valve Corporation като free-to-play заглавие. Dota 2 е ексклузивно достъпна за изтегляне от каталога на платформата за доставяне на съдържание на Valve, Steam. В турнирния режим играта Dota 2 включва два отбора с по 5 играча и укрепена крепост в двата края на картата. Условието за победа е унищожаването на сградата на противника Ancient. Всеки играч ще има опцията да управлява по един „герой", докато събира повече от предложените предмети, като същевременно се бие срещу врага и се стреми към победа.

Турнирът NVIDIA GeForce Cup, посветен на Dota 2 обществото, ще стартира на 18ти декември и ще продължи 2 месеца. Местните турнири са организирани отделно за Балканите (Сърбия, Словения, Македония), България, Хърватска и Румъния , ще са с продължителност 6 седмици с 16 различни купи – 4 за всяка страна – за финалите. Големият финал ще се състои от финална група и bracket, всеки с продължителност от една седмица. На него всеки играч от всяка страна ще бъде удостоен с графична карта GeForce GTX 760. Трима играчи от трите държави ще бъде поканен на големия финал и ще се състезават за голямата награда от $1500, гласи официалната информация.

Турнирът е отворен за всички желаещи играчи от региона, като тези от нашата страна могат да се запишат за участие на съответното място в сайта на ESL

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.