Europe Code Week стартира с безплатни уроци по програмиране

Безплатен е и достъпът до всички събития от програмата на инициативата Europe Code Week, така че всеки желаещ може да се запише за участие в тях.

От 25 до 30 ноември в рамките на паневропейската инициатива „Europe Code Week" в България ще се проведат специално организирани събития и семинари по програмиране, които целят да вдъхновят повече млади хора да се насочат към ИТ сферата за своята професионална реализация. За България основен партньор на инициативата, която се реализира в още 27 страни в Европа и адресира недостига на специалисти в ИТ индустрията, е „Телерик" АД.

Europe Code Week

Достъпът до всички събития е безплатен и всеки, който желае, може да се запише за участие в тях. Програмата на „Europe Code Week" в страната включва безплатни семинари по Photoshop, CSS, JavaScript, PHP, автоматизирано тестване на Android приложения и др. „Телерик" АД участва в инициативата и с ноемврийската среща на „Училищната академия на Телерик". Тя започна на 23 ноември и включва един допълнителен ден (26 ноември), посветен изцяло на практическата разработка на софтуер. В инициативата в България участие взимат и компаниите Мусала Софт и „Информационно обслужване" АД.

„Europe Code Week" се организира по инициатива на „Младите съветници" на еврокомисаря по цифровите технологии Нели Крус. Сред съветниците на Комисар Крус е и Васил Терзиев, съосновател и изпълнителен директор на „Телерик" АД. Специално за „Europe Code Week" Комисар Крус е подготвила видео съобщение до всички участници в инициативата.

 

Още актуална информация за Europe Code Week може да се намери и на Facebook страницата на мероприятието. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.