96% от възпитаниците на Telerik Academy се реализират успешно в софтуерния бранш

Това показва скорошно проучване на Телерик, направено сред софтуерните инженери завършили безплатните курсове на компанията между 2009 –а и 2012 г. Тази година такова безплатно обучение започват 500 курсисти, избрани измежду 1500 кандидати.

500 курсисти започват безплатно обучение по софтуерно инженерство в Telerik Academy тази есен, обявиха от българската компания Телерик. Според официалната информация, те са били избрани от общо 1500 кандидати, т.е. за едно място тази година са се борили трима души. По време на обучението си курсистите ще се запознаят с най-актуалните технологии за разработка на уеб, десктоп и мобилни приложения и ще развият практически умения, които ще им помогнат да се реализират в българската ИТ индустрия.

Пак според данните на родната компания, от 2009 г. до днес над 2060 курсисти са преминали присъствено през образователната програма на Телерик. Всяка година между 10-15% от топ участниците в програмата получават сертификат. А за да проследи развитието на възпитаниците на „Академията на Телерик", компанията е стартира и годишно проучване сред завършилите курсисти и успешно преминалите най-малко 70% от програмата.

Първото издание на проучването, проведено тази есен, включва началните три сезона на образователната инициатива (от 2009 до 2012 г.). Резултатите от него са доста красноречиви и показват, че днес 96% от участниците работят и се реализират успешно в сферата на софтуерното инженерство.

Според проучването, две трети от възпитаниците на „Академията на Телерик" започват работа в рамките само на 1 месец след края на програмата, а стартовите заплати на повечето надвишават средното възнаграждение за България. Затова не е чудно, че 81% от участниците в проучването смятат, че „Академията на Телерик" е допринесла за професионалната им реализация днес. А ето и каква обобщителна инфографика предлага уебсайтът на „Академията на Телерик": 


96% от възпитаниците на Telerik Academy се реализират успешно в софтуерния бранш

© PCWorld България, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.