Зрелищен финал на балкански турнир по Starcraft II престои през уикенда в София

Общият награднен фонд за тримата победители в предстоящия финал на състезанието The Vorpal Bulgar Challenge е €5000, а €250 ще зарадват един късметлия от публиката. Входът за финалите на 19 и 20 октомври в Мall Paradise Center е свободен.

Турнирите по Starcraft II обикновено се радват на голяма популярност и няма как да е иначе, като се има предвид успехът любимата на мнозина компютърна игра. А през уикенда в София предстои финалът на, по думите на организаторите, "най-мащабното Starcraft II състезание на балканския полуостров" - The Vorpal Bulgar Challenge.

Организатор на събитието е нова българска компания за електронни спортове, наречена Vorpal e-Sports и учредена от двама амбициозни деветокласници - Филип Пенчев и Петър Пешев. Младостта на организаторите не е попречила за привличането на истинска плеяда от "звезди", имащи отношение към Starcraft II. Според официалната информация, в състезанието ще участват топ европейските играчи Samuli Sihvonen от Финландия и Antoine Stievenart от Франция, които ще срещнат 2-ма от най-добрите български геймъри - Данаил Лазов ( Giantt ) и Ваклин Петков (MetHix). Победителите в предварително проведените отворени квалификации на 12 и 13 октомври - Тодор Димов (Bate Toshko) и Николай Неделчев (Stakiman) допълват списъка на финалистите.

Състезанието ще бъде коментирано от един от най-успелите френски киберспортисти Yoan Merlo (ТоD), а негов партньор ще бъде най-добрият български коментатор Константин Кънев ( NoThx ). Очаква се необичайната българо-френска комбинация да внесе нов, забавен и качествен елемент в коментара на игрите. Наблюдател на на състезанието пък ще е Alexandre Verrier (Funka) от Франция, известен с работата си по WCS ( World Championship Series) за Европа.

Според регламента на турнира всеки от шестимата финалисти ще играе срещу другите за директна елиминация. Най-добре представилият се играч се класира направо на финала на 20.10.2013г. Вторият финалист се определя в двубой между класиралите се на второ и трето място от 19 октомври. Играчите на 4-то,5-то и 6-то място ще получат шанс да играят в забавна изненада.

Общият награднен фонд осигурен от организаторите наThe Vorpal Bulgar Challenge е €5000.Шампионът ще спечели €2500, класиралият се на 2-ро място ще получи €1500, а бронзовия медалист ще се прибере с утешителна награда от€750. За забавление на зрителите организаторите са осигурили изненада от€250, която ще бъде спечелена от човек от публиката.

Гостите на събитието ще могат да посетят и Game Zona, специално подготвена от Ozone.bg и да играят на различни видео и настолни игри . От Vorpal e-Sports са осигурили и други форми за забавление, така че канят всички желаещи да присъстват на финала на 19 и 20 октомври 2013г. (събота) в Мall Paradise Center (бул.Черни връх 100) в залата на Boulderland (eтаж 3). Входът е свободен, но в случай, че не ви се става от компютъра, можете да следите събитието и в YouTube канала на The Vorpal Bulgar Challenge, където финалът ще ще бъде стриймван пряко (на английски език). 


Зрелищен финал на балкански турнир по Starcraft II престои през уикенда в София

© PCWorld България, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.