Видео: Много сълзи напояват прощаването на Стив Балмър с Microsoft

Последната реч на Балмър пред сътрудници на Microsoft не отстъпва по емоционалност на повечето му публични изяви и става достоен завършек на кариерата му в софтуерния гигант.

Шефът на Microsoft Стив Балмър (Steve Ballmer) без съмнение е единствен по рода си оратор, чийто неподражаем ентусиазъм по отношение на компанията, в която работи, нерядко превръщаше фирмените мероприятия във впечатляващи демонстрации на несдържани емоции. И макар някои да са склонни да критикуват подобни "шантави" моменти, други намират това поведение забавно, а трети дори го дават за пример, то със сигурност прави впечатление и оставя трудни за забравяне спомени.

Тази енергия и привързаност на г-н Балмър към неговата компания тези дни получи поредната си демонстрация - на неговата последна масова среща като СЕО със сътрудници на на Microsoft. Както вече ви съобщихме по-рано, преди време той оповести плановете си за пенсиониране, така че в момента Microsoft разглежда подходящи кандидати за поста му на изпълнителен директор.

Така или иначе, силата на чувствата на Балмър към Microsoft отново проличава на въпросната среща, а специализираното издание The Verge е успяло да се добере до видео клип, запечатал последните минути на мениджъра на сцената. Както можете да видите сами по-долу, моментът наистина е силен – един от най-влиятелните хора в ИТ индустрията говори със сълзи на очи в прощалното си слово за компанията, за чието създаване той самият е помогнал. В най-трогателната част той оприличава Microsoft на негово четвърто дете, а в края под звуците на музикален мотив от филма "Мръсни танци" той емоционално маха за сбогом и избягва от сцената ... Всъщност вижте сами. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.