През 2014 г. започват снимки на филм по World of Warcraft

Ако всичко върви добре, премиерата на филмовия вариант на World of Warcraft може да се състои още през 2015 г.

Със сигурност повечето ММО почитатели свързват името World of Warcraft с масовата популяризация на този игрови жанр, но скоро то ще залегне в основата и на зрелищен кино хит. Това става ясно от скорошно интервю с продуцента Чарлз Ровен (Charles Roven), според когото снимките на филм по мотиви от World of Warcraft трябва да започнат още в началото на 2014 г. а ако всичко върви добре, премиерата на фентъзи заглавието може да се състои още през 2015 г.

"Започваме да снимаме през първото тримесечие на 2014 г. Със създаването на лентата ще се занимава студиото Legendary Entertainment, а аз вече намерих общ език с Дънкан", раказва Ровен, имайки предвид режисьора, който ще се заема с филма по World of Warcraft. Става въпрос за Дънкан Джоунс (Duncan Jones), който през последните години се прочу с филмите си «Луна» (Moon) и «Изходен код» (Source Code).

Според публикуваната информация, първоначално се планирало режисьор на екранизацията на World of Warcraft да бъде Сам Рейми (Sam Raimi), който бил вербуван за задачата още през юли 2009 г. През март тази година обаче Рейми изоставил проекта и се заел с други дела, с мотива, че по вина на Blizzard работата по екранизацията силно забуксувала.

Интересно е също, че по данни на Activision Blizzard, само през първото тримесечие на 2013 г. ММО играта World of Warcraft е загубила около 1,3 млн. от абонатите си. Шефът на издателството Activision Боби Котик (Bobby Kotick) потвърждава, че тази тенденция продължава и в момента. Всичко това не на шега притеснило инвеститорите така че, за да не губи повече геймъри и отново да привлече внимание към заглавието, Blizzard възнамерява да пуска възможно най-често нови материали за World of Warcraft.

Дали залязващата слава на играта има нещо общо с предстоящия филм може само да се предполага, но така или иначе очевидно скоро World of Warcraft ще бъде и на големия екран. Дано да е за добро. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.