AMD обяви собствена платформа за “облачен гейминг” - Radeon Sky Graphics

AMD Radeon Sky Graphics платформата е базирана на фирмената графична архитектура и ще поддържа игри в потоков режим за всякакви устройства – от таблети и смартфони до Smart TV техника.

"Надцакването" между NVIDIA и AMD, от което печелят най-вече потребителите, продължава с пълна сила, но вече не само в традиционното бойно поле на видеокартите, но и в облаците. Така, след като наскоро NVIDIA прати игрите в облака със своята GeForce Grid концепция, сега по време на мероприятието Game Developers Conference 2013, същото направи и AMD, анонсирайки собствена платформа за облачен гейминг, наречена AMD Radeon Sky Graphics.

Въпросната платформа е базирана на фирмената графична архитектура AMD Graphics Core Next и осигурява поддръжка за всички съвременни гейм технологии. Според официалната информация, тя ще даде възможност на потребителите да играят всякакви заглави в потоков режим от всевъзможни устройства - от таблети и смартфони до компютри и Smart TV техника. Това ще спести на потребителите необходимостта да си купуват скъп РС хардуер или конзоли , за да играят ресурсоемки компютърни игри. В случая, отзивчивостта и бързодействието на потоковия игрови процес ще се гарантира от фирмената технология AMD RapidFire.

От AMD отбелязват, че при разработката на платформата Radeon Sky Graphics, компанията си е сътрудничела активно с фирми като CiiNow, G-Cluster, Otoy и Ubitus, благодарение на което е успяла да направи гъвкава облачна платформа за гейминг, както и готови решения за гейм разработчиците и доставчиците на услуги.


AMD обяви собствена платформа за “облачен гейминг” - Radeon Sky Graphics

© PCWorld България, pcworld

От хардуерна гледна точка, AMD Radeon Sky Graphics платформата ще разчита на специални видеокарти от промишлен клас, обединени в т.нар. Radeon Sky Series линия. Засега тя включва три модела, най-мощният от които (line Sky 900) е оборудван с 3 584 потокови процесора, 6GB GDDR5 видеопамет с пропускателна способност 480GB/s.


AMD обяви собствена платформа за “облачен гейминг” - Radeon Sky Graphics

© PCWorld България, pcworld

Още подробности за Radeon Sky Graphics от AMD обещават да има съвсем скоро. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.