Китайски геймър не излизал от дома си цели 6 години

От 2007-а година насам 27-годишният Сяо Джинг спял денем, а играел по цяла нощ, като правил редки прекъсвания само за храна и посещения на тоалетната и на практика престанал да общува със семейството си.

Докато научните спорове и всевъзможни изследвания за това как онлайн игрите влияят върху човешката психика продължават с пълна сила, през последните дни една житейска история за истинско пристрастяване разтърси социалните мрежи. Или поне социалната мрежа Sina Weibo (китайския аналог на Twitter), в която за пръв път е разпространена историята на млад човек, който не е излизал от дома си вече 6 години. Тя се разпространява, след като бащата на 27-годишния Сяо Джинг публикувал в Sina Weibo молба за помощ, с надеждата, че синът му все пак може да се върне към нормален живот.

Според разказа на бащата, китайският геймър си купил компютър през 2007 г., напуснал работа и посветил живота си на онлайн игрите. От тогава насам младежът спял денем, а играел по цяла нощ като правил редки прекъсвания само за храна и посещения на тоалетната. Бащата на младия човек обаче бил най-разстроен от факта, че синът му на практика престанал да общува със семейството си.

След като тази история се появила в Мрежата, местни репортери решили да посетят заклетия ММО маниак, но младият Сяо Джинг изобщо не се зарадвал на възможността да даде интервю и посрещнал пресата на прага на стаята си с нож в ръка...

Засега краят на историята все още е отворен, но епилогът едва ли ще се размине без намесата на специалисти в областта на психиатрията. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.