Първите самоуправляеми автомобили от Toyota и Audi ще бъдат показани на CES 2013

По време на CES 2013 големите автомобилни производители ще демонстрират за първи път пред масова публика свои решения за коли с автопилот.

Броени часове остават до началото на изложението за потребителска електроника CES 2013, а съобщенията за представяните там новости текат като водопад,. В топ подборката от ИТ новини обаче по всяка вероятност ще влезе и нещо от автомобилния бранш, където очевидно информационните технологии все повече са добре дошли.

В този смисъл, никак не е изненадваща и публикацията в The Wall Street Journal, според която по време на CES 2013 някои автомобилни производители ще демонстрират за първи път пред масова публика свои решения за коли с автопилот. Точно това ще направи например японската компания Toyota, която ще покаже самоуправляем Lexus.

Новината е потвърдена и от колегите от IDG News Service, които ни предлагат и интересен видеоматериал (по-долу), в който освен гореспоменатия автомобил може да се види и кратко описание на технологията, помагаща на колата да "вижда" заобикалящата я среда. Споменават се също подобно транспортно средство и от германската компания Audi, което също трябва да дебютира на предстоящото изложение, както и някои други разработки в същата сфера.

Припомняме, че от няколко години насам по създаването на самоуправляеми автомобили работи и Google (която, между другото, експериментира с Toyota Pruis). Ако се съди от плановете на Volvo пък, първите автомобили с автопилот може да се появят продажба и съответно по пътищата още през следващата година. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.