Интерфейсът Steam Big Picture вече е достъпен за телевизори

Steam Big Picture интерфейсът вероятно ще допадне на геймърите, които искат да се забавляват с любимите си заглавия на възможно най-голям екран. Управлението на новия режим на услугата Steam е адаптирано за геймпад, но може да става също с мишка и клавиатура.

През последните месеци компанията Valve се появява доста често в новинарските емисии с всевъзможни интригуващи истински или псевдо новини, като например тази за фирмената гейм конзола (която по-късно беше отречена) или последната - за стартиране на демократичния гейм подбор чрез услугата Steam Greenlight.

 

Най-прясната новина от компанията обаче касае официалния бета старт на Steam Big Picture – специфичния вариант на интерфейса на услугата Steam, адаптиран за телевизори. Всъщност Steam Big Picture доста напомня на dashboard Xbox 360 или Windows Media Center конзолите. Като се има предвид вграденият браузър и възможността за гледане на клипчета от YouTube, новия интерфейс на практика осигурява някакъв аналог на Smart TV концепцията, предлагана от големите компании за потребителска електроника. В случая управлението на новия интерфейс на услугата Steam е адаптирано за геймпад, но може да става и с мишка, ако има как към телевизора де се включи РС или лаптоп.


Steam Big Picture интерфейсът вероятно ще допадне на геймърите, които искат да се забавляват с любимите си заглавия на възможно най-голям екран. За целта от потребителя не се иска да прави каквото и да било, но за да може той да се възползва от пълния потенциал на това решение, играта трябва да поддържа управление с контролер, въпреки, че мишката и клавитурата също са достъпна опция, както споменахме. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.