Valve стартира услугата си за гейм подбор Steam Greenlight

Valve Steam Greenlight въвежда демократичен принцип при избора на игри от малки и начинаещи разработчици, които да бъдат публикувани в онлайн магазина на компанията. А там скоро освен игри, ще има и програми, чийто подбор ще се прави също на база на потребителските гласове.

Както обеща през юли, компанията Valve стартира официално своята нова услуга Steam Greenlight, чиято основна цел е да осъществява подбор за гейм проектите, които да получават помощ за разработка и да влизат в магазина Steam.

Припомняме, че с помощта на услугата Steam Greenlight разработчиците имат възможност да публикуват основна информация за проектите си в специален раздел с описание на играта, системни изисквания, изображения, видео и др. Тези детайли са достъпни за всички потребители на услугата, които имат възможност и да изказват позитивно или негативно мнение и да гласуват, ако искат играта да стане достъпна за сваляне през Steam.

По такъв начин, ако играта се понрави на потребителите и набере необходимата критична маса от гласове, тя ще бъде преместена в основния раздел на онлайн магазина, където ще може да бъде сваляне от всички желаещи. Както вероятно се досещате, тази схема има за цел да улесни публикуването и популяризирането главно на малки и начинаещи гейм разработчици. Големите студия ще добавят своите предложения по стария начин и на базата на вече съществуващите договори.

Отбелязва се също, че в скоро време в онлайн магазина Steam ще се появи възможност за покупка не само на игри, но и на програми, за които потребителите също ще могат да гласуват. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.