Nikon снабдява компактните си фотоапарати с ОС Android

Засега не се разгласяват почти никакви технически характеристики на очакваните скоро “умни” Nikon Coolpix апарати, но се очакват поне два модела такива, екипирани с 3,5-инчови сензорни OLED дисплеи, чрез които ще се осъществява и взаимодействието с инсталираната на устройствата операционна система Android 2.3.

Снабдяването на Android-базираните смартфони с 5-8-мегапикселови цифрови камери със системи за автоматично фокусиране е обичайна практика в днешно време, но компанията Nikon е решила да изненада потребителите като направи обратното и снабди фотоапаратите си с операционна система Google Android. Това твърди онлайн ресурсът Nikon Rumors, според чиято информация конструкторите на Nikon подготвят скорошен дебют на поне два модела компактни цифрови фотоапарати с Android, които ще разширят фирмената фамилия Coolpix.

Nikon Coolpix camera with Android

Засега няма много подробности за очакваните "умни" Android-базирани фотоапарати, но според наличните данни единият от модлите ще бъде снабден с обектив с 12х оптично увеличение, а другият ще има такъв с 3х оптичен зуум. Разбира се, оптиките ще се ралзичават и по фокусно разстояние и светличувствителност, но засега конкретни стойности за тези параметри не се съобщават.

Nikon Coolpix camera with Android

Останалите технически характеристики на предстоящите Nikon Coolpix апарати с Android ОС засега също остават неизвестни, ако не се смята това, че те ще имат 3,5-инчови сензорни дисплеи, базирани на OLED технологията, чрез които ще се осъществява и взаимодействието с инсталираната на устройствата операционна система Android 2.3.

Nikon Coolpix camera with Android

Според неофициалната информация от Nikon Rumors, официалният анонс на новите Android-базирани цифрови фотоапарати може да се състои още тези дни, но от Nikon засега няма коментар по въпроса. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.