Проектът Microsoft Zune се преражда в Xbox Music

Xbox Music е нова услуга за достъп до музикално съдържание, която обаче не е ориентирана само към едноименната конзола на Microsoft, а обхваща цялата фирмена Windows екосистема.

Докато тези дни голяма част от технологичния свят е вперил очи в изложението Computex 2012 в столицата на Тайван, от другата страна на планетата, в Лос Анжелис, тече не по-малко интересната за забавната индустрия конференция E3. Изглежда това събитие също не е лишено и от интересни събития едно от които е анонсът на нова услуга, в рамките на програмата Xbox на Microsoft.

Въпросната услуга, наречена Xbox Music, всъщност е продължение, или по-скоро преродена версия на официално "погребаната" миналата година инициатива Microsoft Zune. Въпреки наименованието си обаче, услугата Xbox Music, няма да е ориентирана само към едноименната гейм конзола, а обхваща цялата фирмена Windows екосистема, в това число Windows 8 и Windows Phone, информират кореспондентите на The Verge.

Според цитираната от изданието редмънтска компания, Xbox Music ще дава на потребителите достъп до целите им музикални колекции "от всеки екран". С други думи, въпреки, че засега не дава много подробности, според източника Microsoft планира да осигури достъп до музикалната си услуга през всякакви устройства, включително такива работещи под iOS и Android, както и чрез уеб интерфейс. Според известните детайли обаче новата услуга ще осигурява достъп до 30 млн. музикални произведения и ще предлага различни социални функции под управлението на интерфейс в стил Metro.

По такъв начин анонсът на Xbox Music не само "ребрандира" инициативата MS Zune, но очевидно определя и позицията на Xbox, като основна медия платформа на Microsoft занапред. За това че има доста елементи взаимствани от Zune говори и присъствието на някои характерни за този проект функции като Zune Smart DJ.


Засега от Microsoft не уточняват кога точно ще стартира новата музикална услуга Xbox Music. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.