Canon обяви официално новия си DSLR флагман EOS 5D Mark III

Canon EOS 5D Mark III е най-новият член на фамилията огледални апарати със сменяема оптика на компанията, който ще ухажва професионалните фотографи само с топ характеристики.

Въпреки, че представи нов водач на линията си компактни фотоапарати преди по-малко от два месеца, компанията Canon отдавна не беше актуализирал върховете на фамилията си огледално-рефлексни (DSLR) камери, насочени към по-сериозните фотографи и професионалистите. Затова и фотоапаратът Canon EOS 5D Mark III се очакваше отдавна и с голям интерес, а от днес той вече е и официален факт.

Новият флагман в огледалната серия апарати на японската компания се отличава с добре защитен от влага и прах корпус и е снабден с пълнокадров (36×24 мм) 22,3-мегапикселов CMOS сензор и с процесор DIGIC 5+. На разположение е и 61-точкова система за автоматично фокусиране, а за определяне на експозицията се използва двуслоен 63-зонов iFCL сензор. Апаратът има оптичен визьор, покриващ цялата сцена на снимките, както и 3,2-инчов TFT LCD дисплей с резолюция 1,04 млн. точки.


Canon обяви официално новия си DSLR флагман EOS 5D Mark III

© PCWorld България, pcworld

Според уверенията на Canon, новият EOS 5D Mark III може да прави серийни снимки със скорост до 6 кадъра в секунда (к/с) при пълната си резолюция (максималната резолюция на кадъра е 5760×3840 точки). Заснетите фотографии пък могат да се записват във формати RAW и JPEG.

Потребителите имат възможност сами да променят баланса на бялото, закъснението на блендата и светлочувствителността. При стандартен режим последната може да се изменя в диапазона от ISO 100 до ISO 25600, а в разширен – от ISO 50 до ISO 102400.


Canon обяви официално новия си DSLR флагман EOS 5D Mark III

© PCWorld България, pcworld

Освен снимки, потребителите, разбира се, могат да снимат и видео – в случая такова с Full HD (1080p) резолюция и кодиране във формата H.264. За съхраняване на заснетото могат да се използват карти памет от тип CompactFlash и SDXC.


Canon обяви официално новия си DSLR флагман EOS 5D Mark III

© PCWorld България, pcworld

Очаква се новият Canon EOS 5D Mark III да излезе на пазара към края на март, като според официалната информация от компанията ориентировъчната крайна цена ще е около $3500. За комплект, включващ камера и заменяем обектив 24-105mm f4 L цената ще е около $4300. От Canon обещават с новия DSLR флагман да пуснат и обширен набор от нови аксесоари - допълнителни батерии, външни светкавици и т.н.. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.