Pentax пуска компактен апарат с два бутона за снимане и 20х оптичен зуум

Вторият спусък в новия цифров фотоапарат Pentax Optio VS20 има за цел да улесни потребителите при правенето на портретни снимки, но това не е единствената привлекателна характеристика на устройството.

След като през миналата година Pentax предяви претенции за лидерство в категорията "най-малък и лек фотоапарат със сменяема оптика", в началото на новата година компанията явно е решила, че е време за поредно обновление във фирмената компактна суперзуум линия. А то идва под формата на новия модел Pentax Optio VS20, който от пръв поглед прави впечатление с необичайното наличие на два бутона за снимане. Вторият спусък е разположен отстрани и, според компанията, има за цел да улесни потребителите при правенето на портретни снимки.


Това обаче съвсем не е единствената интересна характеристика на новия компактен модел на производителя. Pentax Optio VS20 е снабден с 16-мегапикселов CCD сензор, механична система за стабилизация на изображенето, 3-инчов дисплей за преглед на снимките, вградена светкавица и мощен обектив с 20-кратно оптично увеличение (фокусно разстояние 28-560 мм в 35-мм лентов еквивалент). Подобно на повечето модерни компактни фотоапарати Optio VS20 осигурява различни автоматични режими за снимане, най-интересният от които е т.нар. Night snap, позволяващ правенето на ярки, контрастни и цветово наситени фотографии с ниски нива на шума при условия на слаба околна осветеност.


Pentax пуска компактен апарат с два бутона за снимане и 20х оптичен зуум

© PCWorld България, pcworld


Pentax Optio VS20 осигурява и възможност за използване на разнообразни филтри и ефекти, които спестяват нуждата от допълнителна компютърна обработка при създаването на творчески снимки. Разбира се, има и възможност за заснемане на видео, като в случая се поддържа 720p резолюция при 30 кадъра в секунда.

Според официалната информация, новият компактен фотоапарат Pentax Optio VS20 ще бъде достъпен за поръчки от официалния сайт на производителя през февруари на цена от $250. По-точна информация относно цените и наличностите на Pentax продуктите в България може да се търси и при дистрибутора Вип-Трейдинг

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.