PowerShot G1 X е новият “шедьовър” сред компактните фотоапарати на Canon

По този начин определя японската компания своя нов компактен модел PowerShot G1 X, който, според официалната информация, поставя началото и на нова категория във високия сегмент на популярната G серия от гамата на Canon.

Японската компания Canon вчера представи нов цифров фотоапарат от висок клас, обозначен като PowerShot G1 X. Според официалната информация, въпросният модел е предназначен за професионалисти и запалени фотографи, които търсят "качествени снимки с DSLR ниво на качеството на изображението и контрол в лесно преносим метален корпус". Всъщност въпросният модел, според производителя, поставя началото и на нова категория във високия сегмент на популярната G серия от гамата на Canon.

 


Главна отличителна черта на Canon PowerShot G1 X е светочуствителният сензор, чиито рамери от 18,7 х 14 мм са най-големите в този клас апарати. Максималната резолюция на сензора е 14,3 мегапиксела, а самият той е произведен по CMOS технологията, но е с идентични параметри като на APS-C решенията, използвани в EOS моделите на компанията. Сензорът е съчетан с бърз процесор от поколение DIGIC 5, а г олемият размер на датчика позволява да се постигне много качествено изображение, което е съвместимо с това на бюджетните огледално-рефлексни (DSLR) камери със сменяема оптика. Максималната светочуствителност на фотоапарата се равнява на ISO 12800, което позволява създаването на добри кадри и при условия с ниски нива на осветеност.


PowerShot G1 X е новият “шедьовър” сред компактните фотоапарати на Canon

© PCWorld България, pcworld


 

Камерата е оборудвана и с прибиращ се в металния корпус вариообектив с 4-стъпков оптичен стабилизатор на изображението, който покрива фокусното разстояние от 28-112 мм при максимална бленда F/2,8. Също така е предвидено заснемане на кадри в RAW формат с 14-разрядно подаване на данните. Камерата може да заснема още в HDR режим, както и видео с висока резолюция, отговаряща на Full HD 1080p стандарта. За прецизно кадриране освен визьора Canon PowerShot G1 X притежава и въртящ се 3-инчов екран, като е осигурен и богат набор от настройки за ръчно управление.


PowerShot G1 X е новият “шедьовър” сред компактните фотоапарати на Canon

© PCWorld България, pcworld

 

Обобщено накратко от самия производител, PowerShot G1 Х "е най-добрият компактен фотоапарат, произведен някога от Canon". Очаква се да го видим на пазара през февруари, когато по план моделът трябва да направи своя комерсиален дебют на цена от около $800 (в САЩ). Междувременно още за този нов модел можете да научите и на официалната продуктова страница от локализирания сайт на Canon. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.