Polaroid показа портативен цифров фотоапарат с … операционна система Android

Най-важната причина за интегрирането на Android в компактния фотоапарат Polaroid SC1630 Smart Camera е възможността да се инсталират приложения от Android Market, което носи и потенциала за практически неограничено разширяване на функционалността на устройството.

Ако случайно все още има "неверници", които се съмняват в поумняването на съвременната цифрова техника, те сигурно ще намалеят, след като научат за появата на Polaroid SC1630 Smart Camera – портативен цифров фотоапарат, който освен типичните за този тип устройства неща си има и пълноценно издание на операционната система Android.

Известната с техниката си за моментални снимки и с нестандартните си фото решения компания Polaroid този път ни предлага много компактно устройство, което обаче е оборудвано с 16-мегапикселен сензор и добър обектив с 36-108 mm фокусно разстояние, осигуряващ трикратно оптично увеличение.

Апаратът Polaroid SC1630 Smart Camera, демонстриран в рамките на изложението CES 2012, е снабден и с 3,2-инчов сензорен екран, под който има и четири допълнителни сензорни бутона, помагащи за управлението на Android интерфейса. За разлика от смартфоните, на които подозрително прилича, умният цифров фотоапарат на Polaroid няма модул за 3G комуникации. Затова пък си има Bluetooth и Wi-Fi възможности, с чиято помощ потребителите могат да се свързват към Интернет и да изпращат директно заснетото към социални мрежи като Facebook, Twitter, Flickr или уеб услуги за споделяне на снимки.


Polaroid показа портативен цифров фотоапарат с … операционна система Android

© PCWorld България, pcworld

Но най-важното - според създателите на необичайния апарат, основната причина за интегрирането на Android в него е възможността на SC1630 Smart Camera да се инсталират приложения от Android Market, което, естествено, носи и потенциала за практически неограничено разширяване на функционалността на устройството.


Polaroid показа портативен цифров фотоапарат с … операционна система Android

© PCWorld България, pcworld

За съжаление, засега от Polaroid не дават подробна информация за конктретните технически характеристики на SC1630 Smart Camera, така че не е ясно какъв процесор се използва в апарата, колко памет има заделена за съхраняване на приложения, както и каква точно е версията на Android. Не се споменава нищо и за това каква е цената на устройството и кога ще го видим на пазара – знае се само, че продажбите трябва да започнат през тази година. Все пак ето още малко детайли от официалната уеб страница на компанията. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.