Panasonic актуализира фърмуера на DMC-LX3

Наличен е нов фърмуер за компактния фотоапарат от висок клас на Panasonic, DMC-LX3. Фърмуерът версия 2.1 поддържа няколко нови функции и подобрява някои режими на работа, за подобрено удобство и повече удоволствие при снимане. Фърмуерът коригира и някои дребни проблеми в работата на фотоапарата.

Прилагането на нов алгоритъм намалява времето на AF проследяване приблизително с 20% до 0.50 sec при широк отвор. Сега форматът в съотношение 1:1 е добавен към стандартните формати 4:3, 3:2 и 16:9. Заснемането чрез прозорец-индикатор за белия баланс вече е налична опция. Новият режим „High Dynamic” е нововъведението, което помага да се заснеме с коректна експонация, дори ако кадърът включва както светли, така и тъмни участъци. Можете да изберете която и да е от трите опции, „Standard”, „Art”, или „B/W”, в зависимост от желания ефект и личния вкус и да направите снимка, която да изглежда естествено или артистично. Настройката на белия баланс е съществено подобрена, особено при флуоресцентно осветление, при дневна слънчева или приглушена светлина.

Новият фърмуеър съдържа не само гореспоменатите подобрения, но включва и привлекателни нови опции за фотографите ентусиасти. Вариантите за балансиране на експозицията, както и настройката за фокус са разширени. Фиксираните насоки за композиране вече могат да се движат към позицията, която желаете с контрол от курсора или джойстика за свободно рамкиране. Преекспонираната част от снимката се показва не само в режим ”Preview”, но и в „Playback”. Позицията на обектива за зумиране и ръчно фокусиране се запаметява и възобновява.

Името на фотографа може да се впише в EXIF информацията за снимката и може да се потвърди чрез обновената версия на PHOTOfunSTUDIO ver.2.1.

Panasonic кани всички собственици на DMC-LX3 да се възползват от подобрения фърмуер. Той е достъпен на този адрес.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.