PS4 версията на Minecraft ще има междуплатформена игра

Ако наследниците ви мрънкат, че не могат да играят Minecraft с приятели (какъвто е случаят при мен) между различните платформи, това е на път да се промени. PlayStation 4 версията на популярната игра скоро ще получи мултиплатформена поддръжка, което ще позволи игра с приятели, които цъкат на Xbox One, PC и мобилни устройства. Mojang най-сетне се вслуша във воплите на феновете и пусна ъпдейт за PS4 версията на Minecraft - ефективно обновявайки играта до версия Bedrock и позволявайки мултиплатформена игра.

Освен тази отдавна чакана функционалност, днес ще се появи и Minecraft Marketplace в конзолата на Sony. Обновлението няма да струва пари, а всички, които си купят играта от този момент насетне, ще го получат по подразбиране и ще имат мултиплатформените възможности.
Играчите на всички платформи, различни от PS4, ще трябва да имат версия 1.14 на Minecraft, за да се възползват от опцията да цъкат заедно с приятели с конзоли на Sony. Феновете чакаха тези новини от ужасно дълго - Xbox, PC и мобилните Minecraft играчи имаха възможност да цъкат заедно от около 18 месеца.

Всичко това стана възможно, след като Sony облекчиха забраните за междуплатформена функционалности и отвориха тази опция за разработчици през октомври тази година. Освен Minecraft, още няколко големи заглавия предлагат междуплатформена игра - сред тях са Fortnite, Rocket League, Call of Duty: Modern Warfare и PUBG.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.