CD Projekt Red се отказва от играта Gwent за PS4 и Xbox

Скоро конзолните фенове ще имат една опция по-малко, ако искат да разцъкат игра с карти. CD Projekt Red предупреди, че ще спре Gwent - популярната игра с карти от Witcher поредицата - за конзолите Playstation 4 и Xbox One, за да се фокусира върху версиите за PC и мобилни устройства. Компанията планира да пусне играта за Android (съвсем наскоро тя се появи за iOS) и ресурсите ще бъдат насочени в тази посока. Потребителите на PS4 и Xbox One имат още малко време да сложат картите на масата, но според компанията съвсем скоро всичко ще приключи за конзолите.

Първата стъпка е премахването на възможността за покупки с реални пари в играта - това вече е направено. Поляците ще пуснат и последен пач за конзолите на 9-и декември, който ефективно ще замрази състоянието на акаунтите в Gwent. След това желаещите ще могат да прехвърлят прогреса си към GOG акаунт, който се ползва от PC и мобилните версии на играта. Gwent ще спре да работи за PS4 и Xbox One официално на 9-и юни 2020-а година.

Разработчиците от CD Projekt Red допълват, че PC и мобилните версии са така или иначе най-популярните. С цел да запази пълна поддръжка на играта, без да жертва качеството, полската компания е решила да се откаже от конзолните версии. С оглед на доброто реноме на CDPR, феновете най-вероятно ще приемат причините зад това решение на компанията.

Съвсем скоро се очаква и дебютът на Cyberpunk 2077, мащабният сайбърпънк, постапокалиптичен проект на компанията (април 2020-а), като почти всички ресурси са насочени към това заглавие. Играта ще разчита на отворен свят, дневен и нощен цикъл, въвличаща история с много разклонения и фокус върху качеството - CDPR няма да включват микротранзакции в играта. Наскоро

The developers noted that the PC and mobile editions were the "most popular." In that light, this is really triage to ensure that CDPR supports the widest possible audience without compromising on quality. All the same, this is bound to be frustrating if you're a Gwent console fan. You'll have to either switch to another title on consoles (not always an easy choice) or accept that you'll be playing on another platform from here on out.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.