Gran Turismo показа поредния прототип - Lamborghini Vision GT

За феновете на конзолите и състезателните игри има само едно заглавие - Gran Turismo. Сериите датират от далечната 1997-а година и са рожба на Казунори Ямаучи, ексклузивно запазени за Playstation конзолите. Последното заглавие - Gran Turismo Sport - се фокусира повече върху онлайн аспекта на гейминга и се опитва да стане (доста упешно) една от големите платформи за електронни спортове.

Gran Turismo показа поредния прототип - Lamborghini Vision GT

Заедно с излизането на Sport се появи и една интересна колаборация между Ямаучи и различни автомобилни производители, наречена Vision Gran Turismo. Това е на практика възможност за дизайнерите в компании като Red Bull, Jaguar, McLaren и други да ползват енджина на играта, за да създадат най-сметлите си мечти - неограничени от регулации и икономически показатели - но все пак подчинени на законите на физиката.

Gran Turismo показа поредния прототип - Lamborghini Vision GT

През годинтие Vision Gran Turismo даде на състезателните фенове много интересни прототипи - като Red Bull X2019, изчистен вариант на идеята на гениалния конструктор от Формула 1 Ейдриън Нюи за ултимативен F1 болид. После имаше коли с електрически двигатели, с турбини и всякакви футуристични хрумвания. Днес на церемония в Монако бе представена и първата рожба на италианската култова компания Lamborghini и Vision Gran Turismo.

Gran Turismo показа поредния прототип - Lamborghini Vision GT

Причината за лъсковото представяне в Монако, са финалите на Grant Turismo World Series, които са сертифицирани от FIA - Международната автомобилна федерация. На представянето дори имаше реален умален прототип на Lamborghini Vision GT (разбира се, изложбен експонат, който не може да се състезава). За съжаление на потребителите, колата ще се появи в Gran Turismo Sport едва през пролетта на 2020-а година. Дотогава можете да точите лиги по снимките и да се забавлявате с някой от останалите Vision GT прототипи, които вече са в играта.

още по темата

10 игри за Playstation 4, които трябва да изиграете

Нашата класация за най-качествените ексклузивни заглавия за конзолата на Sony
07.03.2019 / 02:26
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.