Minecraft Dungeons ще се появи през април 2020-а

Разработчикът на популярната сендбокс игра Minecraft миналата година изненадващо обяви, че работи върху заглавието Minecraft Dungeons - класическа игра за покоряване на различни подземия, но в стилистиката на ръбатия свят на Minecraft. Сега имаме малко повече информация кога можем да очакваме това заглавие - първоначално то трябваше да се появи в края на тази година, но сега Mojang и Microsoft официално насрочиха премиерата на играта за Xbox One, PC, Switch и Playstation за месец април 2020-а година.

Minecraft Dungeons използва визията на оригиналното заглаие, но превръща сендбокс формулата в нещо съвсем друго. Вместо пълна свобода в създаването на предмети и сгради, Dungeons е класическа приключенска игра, пълна с куестове, различни персонажи, екипировка, врагове и история. Също така, до четирима души могат да играят заедно онлайн.

Dungeons е нещо като страничен доброволен проект на малка част от екипа на Mojang, но съвсем не е единственият Minecraft вдъхновен проект. Същият екип е отговорен и за Minecraft: Story Mode - приключенска игра, която разчита на история и която стана доста популярна при дебюта си през 2015-а година.

Според последния - доста мъгляв - трейлър от Microsoft, потребителите, които се запишат през сайта на Mojang, ще имат първи възможност да играят Minecraft: Dungeons - може би в затворена бета преди официалната премиера през април.
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.