Google ще пусне официално Stadia услугата си за облачен гейминг този месец. И докато повечето потребители най-вероятно ще предпочетат да полазват телевизорите си (с Chromecast), игри като Destiny 2 и Assassin's Creed: Odyssey ще вървят от самото начало на някои Pixel телефони. Във връзка с това Google добави Stadia приложението в Google Play Store - за да могат потребителите да се подготвят за голямата премиера на 19-и ноември.

Потребителите ще могат да ползват приложението - което ще е налично както за Android, така и за iOS устройства - за да управляват акаунтите си, Stadia джойстиците, да купуват игри и да пускат заглавия на Chromecast Ultra. След като инсталират приложението, геймърите ще трябва да въведат своя код, който върви с Founders или Premier вариантите на услугата.

В описанието на Play Store пише, че от Home таба може да бъде достъпвана бибилиотеката с игри, а ще има и Explore секция, която ще показва смесено съдържание от YouTube, Reddit, Twitter, Facebook и Discord. Потребителите ще имат възможност да виждат и кои от приятелите им са онлайн в момента. Stadia ще работи с някои Chrome OS раблети, Pixel 2, Pixel 3, Pixel 3 и Pixel 4, както и с Chrome браузъри и Chromecast Ultra устройства.

Първоначално Stadia ще дебютира в 14 страни (в списъка по-долу), а по-разширена поддръжка на услугата се очаква догодина.

САЩ
Канада
Англия
Ирландия
Франция
Германия
Италия
Испания
Холандия
Белгия
Дания
Швеция
Норвегия
Финландия