Китай ограничава времето за игра на непълнолетните геймъри

Освен това лимит ще има и при сумите, които те могат да зареждат в акаунтите си в рамките на един месец
Китай обяви ограничения на времето за онлайн игри за непълнолетни като част от новите мерки, насочени към ограничаване на зависимостта от видеоигри. Официалните насоки на правителството ще се прилагат за всички онлайн игри, работещи в страната, и най-вече за тези на Tencent - най-голямата глобална компания за игри.

Според новите правила на геймърите на възраст под 18 години ще бъде забранено да играят онлайн игри между 22:00 и 8:00 ч. В делничните дни непълнолетните ще могат да играят само по 90 минути, а през уикендите и официалните празници - до три часа на ден.

Указанията също така поставят ограничения върху размера на парите, които непълнолетните могат да прехвърлят към своите акаунти за онлайн игри. Геймърите на възраст между 8 и 16 години могат да заредят само 200 юана (29 долара) на месец, докато максималната сума за тези между 16 и 18 години ще бъде 400 юана (57 долара).

Китай е най-големият пазар за игри в света и генерира 1/4 от световните приходи, според компанията за пазарни проучвания Newzoo. През 2018 г. общите приходи от игри в Китай се очаква да достигнат 38 милиарда долара през 2018 г.

В реч пред държавната информационна агенция Xinhua говорител на администрацията заявява, че новите правила са насочени към създаване на "чисто интернет пространство" и "защита на физическото и психическото здраве на непълнолетните".

"Това решение припомня отговорността на корпорациите и изпълнява задължението на правителството да контролира проблема", категоричен е говорителят, добавяйки, че правителствените звена ще бъдат задължени да са наясно с новите правила и да гарантират, че корпорациите ги спазват.

Администрацията също така работи съвместно с полицията в търсене на варианти за регистрация на потребителите с истински имена, за да могат компаниите да са наясно с тяхната самоличност.

Новите насоки са пореден ход на Китай в усилията му да наложи по-строги регулации над игралната индустрия. През август 2018 г. Пекин обяви плановете си да ограничи броя на новите онлайн игри, за да "намали късогледството при деца и юноши".

Пристрастеността към онлайн игрите беше добавена към Международната класификация на болестите на Световната здравна организация за първи път през юни 2018 г. Диагнозата включва "игра с натрапчиво изключване на други интереси, включително училищния и семейния живот".
още по темата

Call of Duty: Mobile ще се появи на 1-и октомври

Играта ще е free-to-play и ще се появи в страни с Google Play и App Store
19.09.2019 / 12:04

The Game Awards 2018 – награди, трейлъри, анонси!

Събитието набира скорост и е особено интересно освен заради наградите и заради многото анонси на нови игри
08.12.2018 / 02:00

Може ли умният говорител да се превърне в шпионин?

Екип на Tencent успява да овладее Echo на Amazon, но техниките, които използва за това, не са по силите на всеки хакер
13.08.2018 / 01:31
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.