Diablo IV превю

Играта изглежда мрачна, груба, кървава, без следа от цветната палитра на Diablo III или с една дума – великолепно!
BlizzCon 2019 даде на феновете, това което най-много искаха – официален анонс на Diablo IV! Играта изглежда мрачна, груба, кървава, сурова, без нито следа от богатата цветна палитра на Diablo III или с една дума – великолепно! Изненадващо, Blizzard говориха свободно за много аспекти на Diablo IV, така че нека не губим повече ценно време, а да видим какво ни очаква...


Diablo IV превю


Действието в Diablo IV се развива десетилетия след края на Diablo III: Reaper of Souls. От Рая са затворили вратите си за света на хората. В тези времена на безпорядък Lilith се завръща. Lilith е дъщеря на Mephisto (Lord of Hatred), майка на човечеството и създателка на Sanctuary – тя представлява демоничната, покварена и зла част на сърцата ни. Гологлавият от синематика се казва Rathma (познат и като Linarian) и е първият нефалем, т.е. човек, продукт от любовта между Lilith и ангела Inarius.


Diablo IV превю


Ада ще играе важна роля в Diablo IV. Не е ясно как ще пътуваме дотам, нито какви механики и създания ще срещнем, тъй като тази част от играта е в ранен стадий на разработка.


Diablo IV превю


Обявените класове към момента са Barbarian, Druid и Sorceress, но когато играта се появи, ще бъдат налични 5 класа герои. Връщат се дърветата с таланти, руните и уменията с различни рангове. В Diablo IV ще е възможно дълбоко персонализиране на героите в хода на играта, включвайки неща, като татуировки, прически, пиърсинг, белези, обеци, тринкети, пръстени и т.н.


Diablo IV превю


Кампанията ще е мрачна, нелинейна и развиваща се в споделен отворен свят (разделен на 5 главни региона). Играта ще е силно инспирирана от окултизъм и различни библейски тематики. Идеята е сюжета да бъде по-обоснован, логичен и земен от този на Diablo III. Когато Maltheal разбива на парчета The Black Soulstone (Reaper of Souls), душите на затворените демони са освободени (всичките седем Prime Evils вероятно ще се преродят отново в Ада, ще имат нов приемник на Sanctuary или ще видим като нова форма на зло). Това ще е важна част от историята на Diablo IV. През годините последвалия геноцид воден от Maltheal води до хаос и създава предпоставки за изникването на нови и различни групировки жадни за власт.


Diablo IV превю


Ще се върнат редица познати зони от света на Sanctuary, като само селата и градчетата ще са над 100 на брой. В по-големите градове ще има социални хъбове, където играчите ще могат да търгуват по между си, да търсят хора за образуване на групи или просто да разглеждат екипировка и общуват с други играчи. Макар цялата кампания да може да се изиграе соло, ще изникват World Events, които могат да се минат само с групи от по 4 човека.


Diablo IV превю


Целият свят на Diablo IV е правен с мисъл за PvP, но ще има и специални зони за PvP. При Diablo III е имало постоянни проблеми с баланса на героите, предметите, дори и арените, за да се интегрира PvP, но Diablo IV се изгражда от самото начало с тези идеи.


Diablo IV превю


Diablo IV не използва модифициран енджин на Diablo III, а съвсем нов, който позволява огромни пространства без зареждащи екрани и прекъсване. Осезаемо по-големият свят налага въвеждането на различни типове превозни средства, като ездитните животни (mounts) ще са важна част от хода на играта.


Diablo IV превю


Маунтовете ще имат живот, ще могат да се екипират с брони, да носят определен брой предмети и да афектират геймплея. По-големият свят ще доведе и до умения на героите, които са пряко свързани със скоростта им на придвижване и маневриране.


Diablo IV превю


Duriel (Lord of Pain, но познат и като Lord of Maggots) от Diablo II се завръща като бос! Всъщност, в един момент на геймплей трейлъра ясно се вижда новият му външен вид.


Diablo IV превюDiablo IV превю


Ще видим завръщането и на Andariel, чийто дизайн ще бъде променен, но на този етап не знаем по какъв начин. Огромното чудовище на същия трейлър, се казва Ashava и е чудесен пример за босовете в Diablo IV, които ще са гигантски, страшни и изискващи сериозна стратегия, за да бъдат преодоляни.


Diablo IV превю


Още с излизането си в Diablo IV ще видим стотици тъмници и да, те отново ще са напълно рандомизирани. Също така, всяка ще има и рандомизирани мисии за изпълнение.


Diablo IV превю


Разбира се, че ще има Hardcode режим! Също както, всяка тъмница ще предлага определен брой произволни мисии и когато всичките бъдат изпълнени, ще се отключва по-трудната й версия. Ще се добиват и специални ключове, за т.нар. Keyed Dungeons, които са по-големи и комплексни тъмници.


Diablo IV превю


5-те региона (които ще се състоят от множество по-малки зони) са Scosglen – древния дом на друидите, силно инспириран от Шотландия. С мъгливи и дъждовни зони; Dry Steppes – местност, изключително трудна за живот, с гейзери от вряща вода.


Diablo IV превю


Тази земя е разкъсвана от битки между различни групи от хора жадни за власт; Fractured Peaks – снежна местност с викториански и готически тематики, древни катедрали и множество руини; Hawezar – отровни блата, черна магия витаеща по земите. Тук се срещат всякакъв тип престъпници и бандити, но и блатни вещици почитащи огромни змии; Kehjistan – пустинния регион от Diablo III изпълнен с древни окултни руини. В тази местност се намира трибуната, насред която Lilith беше върната в света на Sanctuary.


Diablo IV превю


Diablo IV се проектира като масивен свят с идеята за групи, кланове, PvP, така че няма планове за офлайн режим, но ще има опции за тези, които искат да играят соло или да играят само с приятели, без намесата на непознати играчи. Конзолните версии ще поддържат локален ко-оп за двама играчи. РС версията ще поддържа контролери, но конзолните версии няма да поддържат клавиатури.


Diablo IV превю


Бизнес моделът на Diablo IV няма да включва нищо, което е "pay to win", няма да има микротранзакции, нито аукцион. Играта ще се поддържа от експанжъни.


Diablo IV превю


Diablo IV се разработва едновременно за PC, Xbox One и Playstation 4. Уви, играта няма да се появи скоро. Дори не става въпрос за Blizzard-ско "скоро", което означава, че ще я видим на поне още два BlizzCon-a.


Diablo IV превю


И накрая, ако по някакви неведоми причини сте пропуснали 9-минутния синематик и геймплей трейлъра, ето ги, сега...
още по темата

Microsoft X019 – всички новини от Xbox събитието!

Всяка следваща година Microsoft правят все по-голямо и забележително Inside Xbox (X019) шоу
16.11.2019 / 11:36

BlizzCon 2019: Diablo IV, Overwatch 2, WoW Shadowlands и още!

BlizzCon 2019 стартира ударно с толкова много вълнуващи и дългоочаквани анонси...
01.11.2019 / 10:55

WoW Classic – най-шантавите предмети, които трябва да имате!

Изминаха почти два месеца откакто Blizzard ни удариха в носталгията с World of Warcraft Classic
19.10.2019 / 07:00

Най-красивото от BlizzCon 2018

Най-добрите косплейъри в света се събират на ежегодното Blizzard изложение
04.11.2018 / 12:34
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.