Sofia Game Night се завръща тази събота

Второто издание на Софийската нощ на игрите предстои 2 ноември
Sofia Game Night се завръща с второ издание и още по-богата програма на 2 ноември. Програмата ще предложи над 40 събития за малки и големи на 30 локации в столицата. Ще има събития за настолни и компютърни игри, виртуална реалност, детска програма, насърчаваща МИНТ (математика, инженерство, наука и технология) уменията в ранна възраст, както и още много забавления, турнири, партита и други.

Игрите най-често се асоциират с развлечение и свободно време, но те имат много по-голям потенциал и влияние, коментират организаторите на Sofia Game Night. От там цитират пручвание, според които чрез игра децата учат най-лесно и ефикасно. От най-ранна до юношеска възраст игрите стимулират логическото и стратегическо мислене, развиват въображението и подпомагат социалните умения. Игрите за възрастни пък често засягат важни социални и политически теми като властови отношения в обществото, милитаризъм и други. Игрите намират своето неизменно място още в изкуството, музиката, театъра, музеите.

Именно този огромен потенциал на игрите ги превръща и в една от най-бързо развиващите се индустрии както в световен мащаб, така и в София, която е един от най-важните хъбове за гейминг индустрията на Балканите. Местната гейминг сцена включва над 50 малки и средни компании и независими студия и разработчици, както и над 30 гейминг клуба и десетки организации и сдружения.

Предстоящата втора Софийска нощ на игрите ще онагледи висчко това с разнообразната си програма, обединяваща почти цялата гейминг сцена в София. Тя е насочена към онези, които се определят като "геймъри", но и за другите, които се кълнат, че не играят игри.

Всички събития са с вход свободен. Някои от тях са ограничен капацитет поради спецификата на игрите и изискват предварително записване, което може да стане онлайн или в деня на събитието.

За да улеснят посетителите да се възползват максимално от програмата, разпростираща се от центъра до Бояна и от кв. Полигона до кв. Младост, организаторите и патньорите от TaxiStars ще предложат намаление за пътуване с такси. Промоционалният код ще бъде обявен в деня на Sofia Game Night. Освен това ще има и редица награди и ваучери на стойност от 20 до 50 лв. от Ozon.bg.
Повече за събитията в специалната програма на Sofia Game Night ще намерите тук, а пълната програма – тук.

Sofia Game Night се организира от Гьоте-институт България и ESL България с генералното партньорство на The Stars Group. Проектът се осъществява в партньорство с Френски институт в България и с подкрепата на Френско-немския културен фонд.
още по темата

Двойно повече събития на тазгодишното издание на Sofia Game Night

Организаторите обещават над 35 локации да отворят врати с интригуваща програма
08.10.2019 / 10:52

Създатели на игри ще могат да покажат безплатно продуктите си на Sofia Game Night

Goethe institute и Game Dev Summit предоставят безплатен щанд на български създадели на компютърни и настолни игри
07.10.2019 / 12:10

Задава се втора Софийска нощ на игрите

Sofia Game Night се завръща през есента, крайният срок за кандидатстване за финансиране на събития е 1 септември
29.07.2019 / 12:57
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.